Szőlős kevert sütemény
A szőlős kevert sütemény ínycsiklandóan finom, gyümölcsös desszert, könnyed, ám mégis laktató. Szezonális szőlőfajtákkal, akár vörös vagy fehér szőlővel is el lehet készíteni. Az elkészítési ideje rövid, így azok számára is jó választás, akik gyorsan szeretnék elkészíteni a süteményt.
Hozzávalók
- 300 g finomliszt
- 180 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 Csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 350 g szőlő
Eljárás
A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral egy tálban.
Adjuk hozzá az olajat és a tejet, majd keverjük össze jól.
Szitáljuk a lisztet a keverékhez, majd adjuk hozzá a sütőport is és keverjük egyneművé.
Hámozzuk le a szőlőt, és keverjük bele a tésztába.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és simítsuk el a tetejét.
Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb. 40 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény kellően átsült-e: ha a tűre nem ragad tészta, készen van.
Ha kihűlt, szeleteljük fel és tálaljuk.