HIRDETŐ

Szőlős kevert sütemény

A szőlős kevert sütemény ínycsiklandóan finom, gyümölcsös desszert, könnyed, ám mégis laktató. Szezonális szőlőfajtákkal, akár vörös vagy fehér szőlővel is el lehet készíteni. Az elkészítési ideje rövid, így azok számára is jó választás, akik gyorsan szeretnék elkészíteni a süteményt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g finomliszt Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 350 g szőlő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral egy tálban.

2. Lépés

Adjuk hozzá az olajat és a tejet, majd keverjük össze jól.

3. Lépés

Szitáljuk a lisztet a keverékhez, majd adjuk hozzá a sütőport is és keverjük egyneművé.

4. Lépés

Hámozzuk le a szőlőt, és keverjük bele a tésztába.

5. Lépés

Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és simítsuk el a tetejét.

6. Lépés

Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb. 40 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül.

7. Lépés

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény kellően átsült-e: ha a tűre nem ragad tészta, készen van.

8. Lépés

Ha kihűlt, szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új