HIRDETŐ
Szórós túrótorta ribizlivel
Keres egy finom desszert receptet, amely egyszerűen elkészíthető és nem a szokásos száraz torta? Próbálja ki ezt a szórással, túróval és ribizli gyümölccsel. A gyümölcsöt cserélheti másra is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 40 g vaj
- 100 g Rizsliszt vagy helyettesítse félgrobival
- 50 g félig durva liszt
- 50 g zabpehely
- 50 g édesszergáznád nádcukor eritrit
- 1 csomagolás sütőpor
- Csipet Szerszámok
Töltelék
- 500 g Félig zsíros túró
- 1 db tojás
- 1 EK pudingpor
- 20 g Ribizli fehérje vagy más
- vagy Kihagy
- 1 csomagolás vaníliás cukor
- Ribizli, én fagyasztottat használtam
- Amit kiengedtem
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A püspökkalács formáját sütőpapírral béleljük ki. A forma alját kb. 20g vajjal kenjük be. Az összes száraz hozzávalót összekeverjük, és a keverék felét a forma aljára tesszük.
2. Lépés
A tölteléken alaposan összekeverjük az összes hozzávalót, kivéve a ribizlit. A tölteléket a morzsára kenjük. A töltelékre szórjuk a ribizlit, és a tetejét megszórjuk a morzsa másik felével. A tetejére vajdarabokat (kb. 20g) helyezünk. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. A sütés után hagyjuk kihűlni az ajtót nyitva tartva. Csak akkor szeleteljük fel, amikor a torta teljesen kihűlt.