HIRDETŐ
Szórós túrótorta ribizlivel

Szórós túrótorta ribizlivel

Keres egy finom desszert receptet, amely egyszerűen elkészíthető és nem a szokásos száraz torta? Próbálja ki ezt a szórással, túróval és ribizli gyümölccsel. A gyümölcsöt cserélheti másra is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 40 g vaj Hozzáadott
  • 100 g Rizsliszt vagy helyettesítse félgrobival Hozzáadott
  • 50 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 50 g zabpehely Hozzáadott
  • 50 g édesszergáznád nádcukor eritrit Hozzáadott
  • 1 csomagolás sütőpor Hozzáadott
  • Csipet Szerszámok Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g Félig zsíros túró Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 1 EK pudingpor Hozzáadott
  • 20 g Ribizli fehérje vagy más Hozzáadott
  • vagy Kihagy Hozzáadott
  • 1 csomagolás vaníliás cukor Hozzáadott
  • Ribizli, én fagyasztottat használtam Hozzáadott
  • Amit kiengedtem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A püspökkalács formáját sütőpapírral béleljük ki. A forma alját kb. 20g vajjal kenjük be. Az összes száraz hozzávalót összekeverjük, és a keverék felét a forma aljára tesszük.

2. Lépés

A tölteléken alaposan összekeverjük az összes hozzávalót, kivéve a ribizlit. A tölteléket a morzsára kenjük. A töltelékre szórjuk a ribizlit, és a tetejét megszórjuk a morzsa másik felével. A tetejére vajdarabokat (kb. 20g) helyezünk. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. A sütés után hagyjuk kihűlni az ajtót nyitva tartva. Csak akkor szeleteljük fel, amikor a torta teljesen kihűlt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új