HIRDETŐ

Forrás: HLPhoto for Adobe Stock

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Szarvaspörkölt

  • 112 kg őzgerinc Hozzáadott

Szósz

  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml Vadvadhús alaplé Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Rosemary Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 Pinch só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szarvasraguhoz előmelegíti a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg a szarvashúst minden oldalán.

3. Lépés

Ezután távolítsa el a húst, és ugyanabban a serpenyőben pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Öblítse le vörösborral, majd adja hozzá a vadas alaplevet és a fűszereket.

5. Lépés

Tegye vissza a húst a serpenyőbe, és hagyja sülni a sütőben körülbelül 2,5 órán keresztül.

6. Lépés

Eközben időnként ellenőrizze, hogy van-e elég folyadék, és szükség esetén adjon hozzá még egy kis alaplevet.

7. Lépés

Vegye ki a húst a sütőből, és hagyja pár percig pihenni, mielőtt felvágja.

8. Lépés

Tálalja a szarvas sültet a szósszal, knédlivel és vöröskáposztával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák