Forrás: HLPhoto for Adobe Stock
Szószban párolt szarvaspörkölt
Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.
Hozzávalók
Szarvaspörkölt
- 11⁄2 kg őzgerinc
Szósz
- 2 evőkanál vaj
- 2 kockára vágva hagyma
- 2 apróra vágott gerezd fokhagyma
- 200 ml vörösbor
- 500 ml Vadvadhús alaplé
- 1 Teáskanál Kakukkfű
- 1 Teáskanál Rosemary
- 1 Teáskanál bors
- 1 Pinch só ízlés szerint
Eljárás
A szarvasraguhoz előmelegíti a sütőt 180°C-ra.
Olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg a szarvashúst minden oldalán.
Ezután távolítsa el a húst, és ugyanabban a serpenyőben pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát.
Öblítse le vörösborral, majd adja hozzá a vadas alaplevet és a fűszereket.
Tegye vissza a húst a serpenyőbe, és hagyja sülni a sütőben körülbelül 2,5 órán keresztül.
Eközben időnként ellenőrizze, hogy van-e elég folyadék, és szükség esetén adjon hozzá még egy kis alaplevet.
Vegye ki a húst a sütőből, és hagyja pár percig pihenni, mielőtt felvágja.
Tálalja a szarvas sültet a szósszal, knédlivel és vöröskáposztával.