HIRDETŐ

Forrás: HLPhoto for Adobe Stock

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Szarvaspörkölt

  • 112 kg őzgerinc Hozzáadott

Szósz

  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml Vadvadhús alaplé Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Rosemary Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 Pinch só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szarvasraguhoz előmelegíti a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg a szarvashúst minden oldalán.

3. Lépés

Ezután távolítsa el a húst, és ugyanabban a serpenyőben pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Öblítse le vörösborral, majd adja hozzá a vadas alaplevet és a fűszereket.

5. Lépés

Tegye vissza a húst a serpenyőbe, és hagyja sülni a sütőben körülbelül 2,5 órán keresztül.

6. Lépés

Eközben időnként ellenőrizze, hogy van-e elég folyadék, és szükség esetén adjon hozzá még egy kis alaplevet.

7. Lépés

Vegye ki a húst a sütőből, és hagyja pár percig pihenni, mielőtt felvágja.

8. Lépés

Tálalja a szarvas sültet a szósszal, knédlivel és vöröskáposztával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek