Forrás: Youtube
Szuperkrémes spenótfőzelék
A spenótfőzelék sokunk kedvence, de legalább ennyien rettegik a rossz menzás élmények miatt. Elsősorban nekik ajánlom ezt a receptet, hogy meglegyen az első pozítív élményük ezzel az étellel.
Hozzávalók
- 100 g zsemle vagy kenyérbél
- 800 ml tej
- 500 g Spenót
- 25 g finomliszt
- 3 ek napraforgó olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Eljárás
A kenyérbélt vagy zsemlét tépkedjük kisebb darabokra, öntsünk rá a tejből annyit, amennyi ellepi, és hagyjuk állni, hogy megszívhassa magát. Ha friss spenótot használunk, először távolítsuk el a levelek főereit, enyhén sós vízben főzzük elő 15 percet, majd szűrjük le. Ha fagyasztott spenótot használunk, egyszerűen olvasszuk ki és úgy adjuk hozzá a kész rántáshoz.
Közben egy lábasban készítsünk egyszerű rántást a lisztből, az olajból és a reszelt fokhagymából. Amikor készen vagyunk a spenót leszűrésével, hozzáadjuk a kenyérbéllel együtt a rántáshoz. Felöntjük a maradék tejjel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd az egészet alaposan leturmixoljuk.
A krémesre turmixolt főzeléken forralunk még egyet (szükség esetén még vízzel higíthatunk rajta). Főtt tojással és pirított-főtt burgonyával tálaljuk.