HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Szuperkrémes spenótfőzelék

A spenótfőzelék sokunk kedvence, de legalább ennyien rettegik a rossz menzás élmények miatt. Elsősorban nekik ajánlom ezt a receptet, hogy meglegyen az első pozítív élményük ezzel az étellel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 100 g zsemle vagy kenyérbél Hozzáadott
  • 800 ml tej Hozzáadott
  • 500 g Spenót Hozzáadott
  • 25 g finomliszt Hozzáadott
  • 3 ek napraforgó olaj Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A kenyérbélt vagy zsemlét tépkedjük kisebb darabokra, öntsünk rá a tejből annyit, amennyi ellepi, és hagyjuk állni, hogy megszívhassa magát. Ha friss spenótot használunk, először távolítsuk el a levelek főereit, enyhén sós vízben főzzük elő 15 percet, majd szűrjük le. Ha fagyasztott spenótot használunk, egyszerűen olvasszuk ki és úgy adjuk hozzá a kész rántáshoz.

2. Lépés

Közben egy lábasban készítsünk egyszerű rántást a lisztből, az olajból és a reszelt fokhagymából. Amikor készen vagyunk a spenót leszűrésével, hozzáadjuk a kenyérbéllel együtt a rántáshoz. Felöntjük a maradék tejjel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd az egészet alaposan leturmixoljuk.

3. Lépés

A krémesre turmixolt főzeléken forralunk még egyet (szükség esetén még vízzel higíthatunk rajta). Főtt tojással és pirított-főtt burgonyával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új