HIRDETŐ
Tarkedli
A tarkerdli egy hagyományos magyar étel, amelyet általában köretként vagy önlló fogásként fogyasztunk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- finomliszt
- 2 tojás
- 1⁄2 Csésze tej
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj vagy vaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót. Adjuk hozzá a tojásokat és a tejet, majd alaposan keverjük össze, amíg sima és lágy tésztát kapunk.
2. Lépés
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd adjunk hozzá olajat vagy vajat, hogy ellepje az alját.
3. Lépés
Kanalazzuk a felforrósított serpenyőbe és süssük aranyszínűre mindkét oldalukat. Fontos, hogy ne tegyük túl sűrűn tarkedli darabokat a serpenyőbe, hogy könnyen meg tudjanak sülni és ropogósak legyenek.
4. Lépés
A kész tarkerdliket szűrőapírra helyezzük, hogy a felesleges olajat vagy vajat leitassuk róluk.