HIRDETŐ

Tarkedli

A tarkerdli egy hagyományos magyar étel, amelyet általában köretként vagy önlló fogásként fogyasztunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • finomliszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót. Adjuk hozzá a tojásokat és a tejet, majd alaposan keverjük össze, amíg sima és lágy tésztát kapunk.

2. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd adjunk hozzá olajat vagy vajat, hogy ellepje az alját.

3. Lépés

Kanalazzuk a felforrósított serpenyőbe és süssük aranyszínűre mindkét oldalukat. Fontos, hogy ne tegyük túl sűrűn tarkedli darabokat a serpenyőbe, hogy könnyen meg tudjanak sülni és ropogósak legyenek.

4. Lépés

A kész tarkerdliket szűrőapírra helyezzük, hogy a felesleges olajat vagy vajat leitassuk róluk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új