HIRDETŐ

Forrás: canva

Tartós csalamádé

A csalamádé savanyúság tökéletes télire.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 kg káposzta Hozzáadott
  • 3 kg Paprika Hozzáadott
  • 2 kg uborka Hozzáadott
  • 1 kg vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 dl ecet os Hozzáadott
  • 14 dkg Hozzáadott
  • 80 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 kávéskanál szalicil Hozzáadott
  • 2 kávéskanál citromsav Hozzáadott
  • 6 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 ek fekete bors szemes Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

A zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőnle kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenni télire, vegyünk színes paprikákat: pirosat, sárgát.

2. Lépés

A felaprítotthozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ezelatt levet ereszt.

3. Lépés

Végül az előre előkészített üvegeket megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új