HIRDETŐ

Forrás: canva

Tartós csalamádé

A csalamádé savanyúság tökéletes télire.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 kg káposzta Hozzáadott
  • 3 kg Paprika Hozzáadott
  • 2 kg uborka Hozzáadott
  • 1 kg vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 dl ecet os Hozzáadott
  • 14 dkg Hozzáadott
  • 80 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 kávéskanál szalicil Hozzáadott
  • 2 kávéskanál citromsav Hozzáadott
  • 6 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 ek fekete bors szemes Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

A zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőnle kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenni télire, vegyünk színes paprikákat: pirosat, sárgát.

2. Lépés

A felaprítotthozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ezelatt levet ereszt.

3. Lépés

Végül az előre előkészített üvegeket megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek