HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/53lnQ6NAFNXoDIhQdrCF/cf0ea834e6670a5a54f5b68a81e551.jpeg)
Forrás: canva
Tartós csalamádé
A csalamádé savanyúság tökéletes télire.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 3 kg káposzta
- 3 kg Paprika
- 2 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 4 dl ecet os
- 14 dkg só
- 80 dkg cukor
- 2 kávéskanál szalicil
- 2 kávéskanál citromsav
- 6 ks babérlevél
- 2 ek fekete bors szemes
HIRDETŐ
Eljárás
55 perc.
1. Lépés
A zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőnle kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenni télire, vegyünk színes paprikákat: pirosat, sárgát.
2. Lépés
A felaprítotthozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ezelatt levet ereszt.
3. Lépés
Végül az előre előkészített üvegeket megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk.