HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tavaszi spárgás bavette

Gyors tészta, ami kicsit citromos, csupa zöld, nagyon spárgás és még bacon is van benne.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 25 dkg tészta Hozzáadott
  • 12 cs zöldspárga Hozzáadott
  • 12 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 0.3 csokor snídling Hozzáadott
  • 2 ks újhagyma Hozzáadott
  • 12 ks citrom leve Hozzáadott
  • 2 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ks citromhéj Hozzáadott
  • 4 dkg parmezán Hozzáadott
  • 8 Slice bacon Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

23 perc.
1. Lépés

A spárgákat 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.

2. Lépés

A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.

3. Lépés

Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.

4. Lépés

A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és a visszamaradt főzővíz óvatosan.

5. Lépés

Ráreszeltjük a citrom héját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek