Forrás: Youtube
Tavaszi spárgás bavette
Gyors tészta, ami kicsit citromos, csupa zöld, nagyon spárgás és még bacon is van benne.
Hozzávalók
- 25 dkg tészta
- 1⁄2 cs zöldspárga
- 1⁄2 csokor Petrezselyem
- 0.3 csokor snídling
- 2 ks újhagyma
- 1⁄2 ks citrom leve
- 2 dkg vaj
- 1 ks citromhéj
- 4 dkg parmezán
- 8 Slice bacon
- só bors
Eljárás
A spárgákat 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.
Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.
A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és a visszamaradt főzővíz óvatosan.
Ráreszeltjük a citrom héját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.