HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tavaszi spárgás bavette

Gyors tészta, ami kicsit citromos, csupa zöld, nagyon spárgás és még bacon is van benne.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 25 dkg tészta Hozzáadott
  • 12 cs zöldspárga Hozzáadott
  • 12 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 0.3 csokor snídling Hozzáadott
  • 2 ks újhagyma Hozzáadott
  • 12 ks citrom leve Hozzáadott
  • 2 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ks citromhéj Hozzáadott
  • 4 dkg parmezán Hozzáadott
  • 8 Slice bacon Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

23 perc.
1. Lépés

A spárgákat 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.

2. Lépés

A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.

3. Lépés

Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.

4. Lépés

A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és a visszamaradt főzővíz óvatosan.

5. Lépés

Ráreszeltjük a citrom héját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új