HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tejfölös bableves füstöltkolbász karikákkal

Erdélyi tejfölös bableves jó sűrűn és gazdagon. Csupa husi bab és tejföl az egész.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Szál füstölt kolbász Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 ek zsír Hozzáadott
  • 2 ek Paprika Hozzáadott
  • fél bögre víz Hozzáadott
  • 500 gr áztatott bab Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • petrezselyemzöld Hozzáadott
  • borsikafű Hozzáadott
  • lestyán Hozzáadott
  • chili paprika Hozzáadott
  • 3 koktél paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 112 ek házi vegeta Hozzáadott
  • 500 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 1 ek ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A babot előző este beáztatjuk

2. Lépés

Zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A megtisztított fokhagymát is beleaprítjuk. Felkarikázzuk a kolbászokat. Amint megpárolódott a hagymánk rászórjuk a pirospaprikát összekeverjük és felöntjük vízzel.

3. Lépés

Belefobáljuk a felkarikázott kolbászt és jól átkeverjük. Beleborítjuk a beáztatott, leszűrt babot és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, egy kevés chilivel (ha szeretjök a csípőset) Mehetnek bele a félbevágott paradicsomok a borsikafű, petrezselyem, lestyán és pár levél babér. Tegyünk bele a házi vegetából is. Főzzük míg a bab elkezd puhulni.

4. Lépés

A habaráshoz a lisztet csomómentesre keverjük tejföllel majd hozzákanalazunk egy két merőkanállal a leves levéből és elkeverjük. Aztán beleöntjük a levesbe az egészet. Rottyantsuk össze és kóstoljuk meg, hogy kelle e még bele só, bors. A végére egy guszta selymes állagot kell kapjunk. Ha megpuhult a bab, adjuk hozzá az ecetet és még egyszer forraljuk össze és már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új