HIRDETŐ

Tejfölös hús

A hús dús tejfölös szószban párolódik, amelytől igazán szaftos és zamatos lesz. Szereted a magyar ételeket, és szükséged van egy gyors és egyszerű receptre? Próbáld ki a tejfölös húst!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertés karaj Hozzáadott
  • 250 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • ½ teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 200 ml víz (szükség szerint több) Hozzáadott
  • 1 csokor zöldpetrezselyem (elhagyható) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az aprított hagymát, és pároljuk üvegesre.

2. Lépés

Amíg a hagyma párolódik, vágjuk a húst kisebb darabokra. Amikor kész a hagyma, adjuk hozzá a húst a serpenyőbe és süssük addig, amíg minden oldala aranybarna lesz.

3. Lépés

Keverjük hozzá a sót, a borsot és a paprikát. Adjuk hozzá a vizet, fedjük le, és főzzük csendes tűzön kb. 40 percig vagy amíg a hús megpuhul.

4. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, keverjük hozzá a tejfölt, és főzzük további 10 percig. Szükség szerint ízesítsük.

5. Lépés

Tálaljuk petrezselyemmel megszórva, rizzsel vagy krumplival, és élvezzük az ínycsiklandó tejfölös húst!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek