HIRDETŐ

Tejfölös hús

A hús dús tejfölös szószban párolódik, amelytől igazán szaftos és zamatos lesz. Szereted a magyar ételeket, és szükséged van egy gyors és egyszerű receptre? Próbáld ki a tejfölös húst!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertés karaj Hozzáadott
  • 250 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • ½ teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 200 ml víz (szükség szerint több) Hozzáadott
  • 1 csokor zöldpetrezselyem (elhagyható) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az aprított hagymát, és pároljuk üvegesre.

2. Lépés

Amíg a hagyma párolódik, vágjuk a húst kisebb darabokra. Amikor kész a hagyma, adjuk hozzá a húst a serpenyőbe és süssük addig, amíg minden oldala aranybarna lesz.

3. Lépés

Keverjük hozzá a sót, a borsot és a paprikát. Adjuk hozzá a vizet, fedjük le, és főzzük csendes tűzön kb. 40 percig vagy amíg a hús megpuhul.

4. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, keverjük hozzá a tejfölt, és főzzük további 10 percig. Szükség szerint ízesítsük.

5. Lépés

Tálaljuk petrezselyemmel megszórva, rizzsel vagy krumplival, és élvezzük az ínycsiklandó tejfölös húst!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új