Tejfölös hús
A hús dús tejfölös szószban párolódik, amelytől igazán szaftos és zamatos lesz. Szereted a magyar ételeket, és szükséged van egy gyors és egyszerű receptre? Próbáld ki a tejfölös húst!
Hozzávalók
- 600 g sertés karaj
- 250 ml tejföl
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej hagyma
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- 200 ml víz (szükség szerint több)
- 1 csokor zöldpetrezselyem (elhagyható)
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az aprított hagymát, és pároljuk üvegesre.
Amíg a hagyma párolódik, vágjuk a húst kisebb darabokra. Amikor kész a hagyma, adjuk hozzá a húst a serpenyőbe és süssük addig, amíg minden oldala aranybarna lesz.
Keverjük hozzá a sót, a borsot és a paprikát. Adjuk hozzá a vizet, fedjük le, és főzzük csendes tűzön kb. 40 percig vagy amíg a hús megpuhul.
Amikor a hús már majdnem kész, keverjük hozzá a tejfölt, és főzzük további 10 percig. Szükség szerint ízesítsük.
Tálaljuk petrezselyemmel megszórva, rizzsel vagy krumplival, és élvezzük az ínycsiklandó tejfölös húst!