HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Tejfölös rakott karfiol

Az olcsó, egyszerű, de annál ízletesebb fogásokat kedvelőknek ajánlom ezt a receptet. A tejfölös rakott karfiol kiváló választás, ha valami könnyű, de egyben tápláló ételt szeretnénk tálalni. Sokszor készítem, mert a családom nagyon szereti, így igyekszem variálni is az ízesítésén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes fej karfiol Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 1 Csomag reszelt trappista sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a karfiolt rózsáira szedem, majd sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Ha tapasztalatból kitapasztaltad, hogy a karfiol hamar megpuhul, figyelj arra, hogy ne főzd túl, mert a sütőben is kap még hőt.

2. Lépés

Amíg a karfiol fő, elkészítem a tejfölös öntetet. A tejfölt összekeverem a tojásokkal, sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval. Az ízesítők adagolásánál légy óvatos, mert a szerecsendió intenzív íze könnyen elnyomja a többi összetevőt.

3. Lépés

A tejfölös keveréket a már megfőtt karfiolra öntöm, majd megszórom reszelt sajttal. Ha szereted a ropogós, sajtos tetejű ételeket, bátran adj hozzá bőségesen sajtot.

4. Lépés

A rakott karfiolt előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt.sütöm készre. Tudatosan sütöm alacsonyabb hőmérsékleten, mert így a teteje szépen megpirul, anélkül, hogy a belseje száraz lenne.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új