HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Tejfölös rakott karfiol

Az olcsó, egyszerű, de annál ízletesebb fogásokat kedvelőknek ajánlom ezt a receptet. A tejfölös rakott karfiol kiváló választás, ha valami könnyű, de egyben tápláló ételt szeretnénk tálalni. Sokszor készítem, mert a családom nagyon szereti, így igyekszem variálni is az ízesítésén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes fej karfiol Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 1 Csomag reszelt trappista sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a karfiolt rózsáira szedem, majd sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Ha tapasztalatból kitapasztaltad, hogy a karfiol hamar megpuhul, figyelj arra, hogy ne főzd túl, mert a sütőben is kap még hőt.

2. Lépés

Amíg a karfiol fő, elkészítem a tejfölös öntetet. A tejfölt összekeverem a tojásokkal, sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval. Az ízesítők adagolásánál légy óvatos, mert a szerecsendió intenzív íze könnyen elnyomja a többi összetevőt.

3. Lépés

A tejfölös keveréket a már megfőtt karfiolra öntöm, majd megszórom reszelt sajttal. Ha szereted a ropogós, sajtos tetejű ételeket, bátran adj hozzá bőségesen sajtot.

4. Lépés

A rakott karfiolt előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt.sütöm készre. Tudatosan sütöm alacsonyabb hőmérsékleten, mert így a teteje szépen megpirul, anélkül, hogy a belseje száraz lenne.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek