HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Tejfölös újkrumpli főzelék

A tejfölös újkrumpli főzelék egy hagyományos magyar étel, mely friss újkartamból, tejfölből és finom fűszerekből készül. Ideális választás ebédre vagy vacsorára, melyet kedvenc húskészítményeddel, például grillcsirkével vagy sertéssülttel tálalhatsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g újkrumpli Hozzáadott
  • 300 g vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 tk őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 Maroknyi Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hámozza meg a burgonyát és a hagymát.

2. Lépés

Vágjuk fel a hagymát.

3. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk, amíg áttetsző nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a burgonyát, és forgassuk át az olajon.

5. Lépés

Szórjuk meg pirospaprikával, és gyorsan keverjük meg, hogy a paprika ne égjen meg.

6. Lépés

Adjuk hozzá a vizet, és főzzük puhára.

7. Lépés

Mikor a krumpli már majdnem puhára főtt, add hozzá a tejfölt, a finomra vágott petrezselymet és fűszerezd ízlés szerint.

8. Lépés

Főzd tovább, amíg a főzelék sűrűsödik. Ha szükséges, add hozzá a keményítőt vagy a lisztet a megfelelő állag eléréséhez.

9. Lépés

Tálald melegen, és élvezd a hagyományos magyar ízeket!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új