Forrás: pixelshot from Canva
Tejfölös újkrumpli főzelék
A tejfölös újkrumpli főzelék egy hagyományos magyar étel, mely friss újkartamból, tejfölből és finom fűszerekből készül. Ideális választás ebédre vagy vacsorára, melyet kedvenc húskészítményeddel, például grillcsirkével vagy sertéssülttel tálalhatsz.
Hozzávalók
- 800 g újkrumpli
- 300 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 Maroknyi Petrezselyem
- 2 evőkanál étolaj
- 11⁄2 l víz
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
Eljárás
Hámozza meg a burgonyát és a hagymát.
Vágjuk fel a hagymát.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk, amíg áttetsző nem lesz.
Adjuk hozzá a burgonyát, és forgassuk át az olajon.
Szórjuk meg pirospaprikával, és gyorsan keverjük meg, hogy a paprika ne égjen meg.
Adjuk hozzá a vizet, és főzzük puhára.
Mikor a krumpli már majdnem puhára főtt, add hozzá a tejfölt, a finomra vágott petrezselymet és fűszerezd ízlés szerint.
Főzd tovább, amíg a főzelék sűrűsödik. Ha szükséges, add hozzá a keményítőt vagy a lisztet a megfelelő állag eléréséhez.
Tálald melegen, és élvezd a hagyományos magyar ízeket!