HIRDETŐ

Forrás: repinanatoly from Getty Images

Tejmártás

A tejmártás gazdag, krémes ízével remekül kísérhetünk tésztákat, pulykát, csirkét, halat és egyéb húsféléket. Közepes nehézségű recept, így mind az amatőr, mind a tapasztaltabb szakácsok könnyedén elkészíthetik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 3 evőkanál búzaliszt Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag Hozzáadott
  • 1 Csomag fehér bors Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Olvassza fel a vajat közepes tűzön.

2. Lépés

Adja hozzá a búzalisztet a vajhoz, és keverje össze néhány percig, amíg a keverék aranybarnára válik.

3. Lépés

Fokozatosan adja hozzá a tejet, folyamatosan keverve, hogy sima legyen.

4. Lépés

Csökkentse a hőt, és főzzük a mártást további 10 percig.

5. Lépés

Sózza, borsozza és szórja meg szerecsendióval a mártást.

6. Lépés

Tálalja forrón a kedvenc tésztájával, húsfélével vagy zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új