HIRDETŐ
Forrás: repinanatoly from Getty Images
Tejmártás
A tejmártás gazdag, krémes ízével remekül kísérhetünk tésztákat, pulykát, csirkét, halat és egyéb húsféléket. Közepes nehézségű recept, így mind az amatőr, mind a tapasztaltabb szakácsok könnyedén elkészíthetik.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál búzaliszt
- 500 ml tej
- 1 Csomag só
- 1 Csomag fehér bors
- 1 csipet szerecsendió
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Olvassza fel a vajat közepes tűzön.
2. Lépés
Adja hozzá a búzalisztet a vajhoz, és keverje össze néhány percig, amíg a keverék aranybarnára válik.
3. Lépés
Fokozatosan adja hozzá a tejet, folyamatosan keverve, hogy sima legyen.
4. Lépés
Csökkentse a hőt, és főzzük a mártást további 10 percig.
5. Lépés
Sózza, borsozza és szórja meg szerecsendióval a mártást.
6. Lépés
Tálalja forrón a kedvenc tésztájával, húsfélével vagy zöldségekkel.