HIRDETŐ

Forrás: repinanatoly from Getty Images

Tejmártás

A tejmártás gazdag, krémes ízével remekül kísérhetünk tésztákat, pulykát, csirkét, halat és egyéb húsféléket. Közepes nehézségű recept, így mind az amatőr, mind a tapasztaltabb szakácsok könnyedén elkészíthetik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 3 evőkanál búzaliszt Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag Hozzáadott
  • 1 Csomag fehér bors Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Olvassza fel a vajat közepes tűzön.

2. Lépés

Adja hozzá a búzalisztet a vajhoz, és keverje össze néhány percig, amíg a keverék aranybarnára válik.

3. Lépés

Fokozatosan adja hozzá a tejet, folyamatosan keverve, hogy sima legyen.

4. Lépés

Csökkentse a hőt, és főzzük a mártást további 10 percig.

5. Lépés

Sózza, borsozza és szórja meg szerecsendióval a mártást.

6. Lépés

Tálalja forrón a kedvenc tésztájával, húsfélével vagy zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek