Forrás: Youtube
Tejszínes-barackos túrótorta
A nyári garantált kedvenc. Bármilyen gyümölccsel tökéletes.
Hozzávalók
Tészta
- 14 dkg finomliszt
- 3 dkg Keményítő
- 3 dkg kakaópor
- 3 dkg olaj
- 6 ks tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 ek vaníliás cukor
- só
Töltelék
- 3 ks őszibarack
- 5 dl cukrászhab
- 1 dl narancslikőr
- 1 ek vaníliás cukor
- 3 lap Zselatin
- 1⁄2 cs vaníliás pudingpor
- 21⁄2 dl tej
- 5 dkg kristálycukor
- 2 barack tetejére
Eljárás
Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót. Egy nagyobb tálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Hozzákeverjük a lisztet és az olajat.
Egy másik tálban félig felverjük a tojasfehérjet, majd 2-kanalanként a maradék cukorral teljesen felverjük. Óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.
Egy tortaforma alját kivajazunk, kilisztezünk és a masszát elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben, 190 °C-on 35-40 percig sütjük.
A megsült tortát 10 percig hagyjuk a formában, majd kivesszük és rácsra téve hűlni hagyjuk. Vízszintesen félbevágjuk. A barackokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk.
A fél csomag pudingport a kristálycukorral és a tejjel megfőzzük. Kissé hűlni hagyjuk, hogy ne legyen túl forró. Belekeverjük a vaníliás cukrot és a narancslikőrt, majd kihűtjük.
Közben a zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukrászhabot kemény habbá verjük és a felét óvatosan a pudingba forgatjuk. Frissentartó fóliával befedve a tálat, a maradék tejszínt a hűtőbe tesszük.
A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosba tesszük, 2 ek vízet adunk hozzá és kis lángon addig melegítjük, míg fel nem olvad. Belekeverünk 2 ek tejszínes krémet, majd az egészet összekeverjük.
Az egyik fél tortat visszatesszük a formába, megkenjük a tejszínes krém felével és elosztjuk rajta a barackokat. Rákenjük a maradék tejszínes krémet is és lefedjük a másik tortalappal. Egy éjszakát hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a formából végül a tejszínhabbal és barackokkal feldíszítjük.