HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tejszínes-barackos túrótorta

A nyári garantált kedvenc. Bármilyen gyümölccsel tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Tészta

  • 14 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 3 dkg Keményítő Hozzáadott
  • 3 dkg kakaópor Hozzáadott
  • 3 dkg olaj Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 15 dkg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 ek vaníliás cukor Hozzáadott
  • Hozzáadott

Töltelék

  • 3 ks őszibarack Hozzáadott
  • 5 dl cukrászhab Hozzáadott
  • 1 dl narancslikőr Hozzáadott
  • 1 ek vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 lap Zselatin Hozzáadott
  • 12 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 212 dl tej Hozzáadott
  • 5 dkg kristálycukor Hozzáadott
  • 2 barack tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót. Egy nagyobb tálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Hozzákeverjük a lisztet és az olajat.

2. Lépés

Egy másik tálban félig felverjük a tojasfehérjet, majd 2-kanalanként a maradék cukorral teljesen felverjük. Óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.

3. Lépés

Egy tortaforma alját kivajazunk, kilisztezünk és a masszát elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben, 190 °C-on 35-40 percig sütjük.

4. Lépés

A megsült tortát 10 percig hagyjuk a formában, majd kivesszük és rácsra téve hűlni hagyjuk. Vízszintesen félbevágjuk. A barackokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk.

5. Lépés

A fél csomag pudingport a kristálycukorral és a tejjel megfőzzük. Kissé hűlni hagyjuk, hogy ne legyen túl forró. Belekeverjük a vaníliás cukrot és a narancslikőrt, majd kihűtjük.

6. Lépés

Közben a zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukrászhabot kemény habbá verjük és a felét óvatosan a pudingba forgatjuk. Frissentartó fóliával befedve a tálat, a maradék tejszínt a hűtőbe tesszük.

7. Lépés

A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosba tesszük, 2 ek vízet adunk hozzá és kis lángon addig melegítjük, míg fel nem olvad. Belekeverünk 2 ek tejszínes krémet, majd az egészet összekeverjük.

8. Lépés

Az egyik fél tortat visszatesszük a formába, megkenjük a tejszínes krém felével és elosztjuk rajta a barackokat. Rákenjük a maradék tejszínes krémet is és lefedjük a másik tortalappal. Egy éjszakát hűtőbe tesszük.

9. Lépés

Másnap kivesszük a formából végül a tejszínhabbal és barackokkal feldíszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új