Tejszínes csirkeraguleves
A tejszínes csirkeraguleves egy ízletes, gazdag leves, amelyet friss zöldségekkel, csirkehússal és krémes tejszínnel készítenek. Igazi változatos és tápláló fogás, melynek elkészítése nem igényel sok időt, mégis fenséges ízével garantáltan az egész család nagy kedvence lesz.
Hozzávalók
- 500 g Csirkefilé
- 2 evőkanál olaj
- 1 Közepes méretű hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 Közepes méretű sárgarépa
- 2 Közepes méretű petrezselyemgyökér
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 csokor Petrezselyem
- 200 ml főzőtejszín
- 1 l csirkealaplé
- só, bors az ízesítéshez
Eljárás
A csirkefilet megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olaj hozzáadásával üvegesre pároljuk a serpenyőben.
Hozzáadjuk a csirkehúsdarabokat, amit addig pirítunk, míg minden oldala fehér nem lesz.
Ezután beletesszük az apróra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karfiolt. Jól összekeverjük, majd felöntjük a csirkealaplével. Sóval, borssal ízesítjük.
Kb. 20-30 percet főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt és az aprított petrezselymet, majd további 10 percig főzzük.
A levest tálaljuk friss kenyérrel vagy bagettel. Jó étvágyat!