HIRDETŐ

Tejszínes csirkeraguleves

A tejszínes csirkeraguleves egy ízletes, gazdag leves, amelyet friss zöldségekkel, csirkehússal és krémes tejszínnel készítenek. Igazi változatos és tápláló fogás, melynek elkészítése nem igényel sok időt, mégis fenséges ízével garantáltan az egész család nagy kedvence lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Csirkefilé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Közepes méretű sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Közepes méretű petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 kisebb fej karfiol Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 l csirkealaplé Hozzáadott
  • só, bors az ízesítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkefilet megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olaj hozzáadásával üvegesre pároljuk a serpenyőben.

2. Lépés

Hozzáadjuk a csirkehúsdarabokat, amit addig pirítunk, míg minden oldala fehér nem lesz.

3. Lépés

Ezután beletesszük az apróra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karfiolt. Jól összekeverjük, majd felöntjük a csirkealaplével. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Lépés

Kb. 20-30 percet főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt és az aprított petrezselymet, majd további 10 percig főzzük.

5. Lépés

A levest tálaljuk friss kenyérrel vagy bagettel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új