HIRDETŐ

Forrás: Sebalos from Getty Images Pro

Tejszínes-medvehagymás csirke

A tejszínes medvehagymás csirke igazi tavaszi étel, amit könnyű elkészíteni, mégis nagyon ízletes és ezen kívül egészséges is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Csirke

  • 4 Slice csirkemell Hozzáadott

Szósz

  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g medvehagyma Hozzáadott
  • 2 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • 1 kiskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olajon mindkét oldalát hirtelen aranybarnára sütjük.

2. Lépés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a csirke után ugyanebben az olajban üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk az aprított medvehagymát, picit pirítjuk, majd öntünk rá 2 dl főzőtejszínt.

4. Lépés

Visszatesszük a csirkéket a szószba, és addig pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik.

5. Lépés

Tálaljuk friss tavaszi salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új