HIRDETŐ
Forrás: Sebalos from Getty Images Pro
Tejszínes-medvehagymás csirke
A tejszínes medvehagymás csirke igazi tavaszi étel, amit könnyű elkészíteni, mégis nagyon ízletes és ezen kívül egészséges is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Csirke
- 4 Slice csirkemell
Szósz
- 2 evőkanál olaj
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g medvehagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olajon mindkét oldalát hirtelen aranybarnára sütjük.
2. Lépés
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a csirke után ugyanebben az olajban üvegesre pirítjuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk az aprított medvehagymát, picit pirítjuk, majd öntünk rá 2 dl főzőtejszínt.
4. Lépés
Visszatesszük a csirkéket a szószba, és addig pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik.
5. Lépés
Tálaljuk friss tavaszi salátával.