Forrás: SMarina from Getty Images
Tészta garnélarákkal paradicsomszószban
A paradicsomszószos garnélarákos tészta receptje az egyik kedvenc ételem. A garnélarák tökéletesen kiegészíti a tésztát, a paradicsomszósz pedig épp elég pikantériát ad az ételnek.
Hozzávalók
- 400 gramm Spagetti
- 400 gramm Garnélarák
- 1 lehet Paradicsom lében
- 2 gerezd Fokhagyma
- Csipetnyi pirospaprika
- Olaj a serpenyőhöz
- Só és fekete bors a fűszerezéshez
- Friss bazsalikom a díszítéshez
Eljárás
Kezdje a spagetti főzését sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Én mindig az al dente főzést részesítem előnyben, hogy a tészta kemény legyen.
Egy serpenyőben pirítsa meg a finomra vágott fokhagymát a felhevített olajban.
Ezután adjuk hozzá az előzőleg megtisztított garnélarákot. Közepes lángon süssük őket rózsaszínűre, ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.
Ezután adjunk hozzá egy doboz paradicsomot. Én inkább egész paradicsomot használok, amit aztán a serpenyőbe dobok. Így nagyobb paradicsomdarabokat tartalmazó mártást kapunk, ami különleges jelleget kölcsönöz az ételnek.
Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Hagyjuk a mártást gyengén párolódni, hogy az összes íz összeérjen.
Végül adja a főtt tésztát közvetlenül a serpenyőbe, és keverje össze az egészet. Friss bazsalikommal tálaljuk.