HIRDETŐ

Forrás: SMarina from Getty Images

Tészta garnélarákkal paradicsomszószban

A paradicsomszószos garnélarákos tészta receptje az egyik kedvenc ételem. A garnélarák tökéletesen kiegészíti a tésztát, a paradicsomszósz pedig épp elég pikantériát ad az ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 gramm Spagetti Hozzáadott
  • 400 gramm Garnélarák Hozzáadott
  • 1 lehet Paradicsom lében Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • Csipetnyi pirospaprika Hozzáadott
  • Olaj a serpenyőhöz Hozzáadott
  • Só és fekete bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • Friss bazsalikom a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdje a spagetti főzését sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Én mindig az al dente főzést részesítem előnyben, hogy a tészta kemény legyen.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítsa meg a finomra vágott fokhagymát a felhevített olajban.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá az előzőleg megtisztított garnélarákot. Közepes lángon süssük őket rózsaszínűre, ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.

4. Lépés

Ezután adjunk hozzá egy doboz paradicsomot. Én inkább egész paradicsomot használok, amit aztán a serpenyőbe dobok. Így nagyobb paradicsomdarabokat tartalmazó mártást kapunk, ami különleges jelleget kölcsönöz az ételnek.

5. Lépés

Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Hagyjuk a mártást gyengén párolódni, hogy az összes íz összeérjen.

6. Lépés

Végül adja a főtt tésztát közvetlenül a serpenyőbe, és keverje össze az egészet. Friss bazsalikommal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek