HIRDETŐ

Forrás: SMarina from Getty Images

Tészta garnélarákkal paradicsomszószban

A paradicsomszószos garnélarákos tészta receptje az egyik kedvenc ételem. A garnélarák tökéletesen kiegészíti a tésztát, a paradicsomszósz pedig épp elég pikantériát ad az ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 gramm Spagetti Hozzáadott
  • 400 gramm Garnélarák Hozzáadott
  • 1 lehet Paradicsom lében Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • Csipetnyi pirospaprika Hozzáadott
  • Olaj a serpenyőhöz Hozzáadott
  • Só és fekete bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • Friss bazsalikom a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdje a spagetti főzését sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Én mindig az al dente főzést részesítem előnyben, hogy a tészta kemény legyen.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítsa meg a finomra vágott fokhagymát a felhevített olajban.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá az előzőleg megtisztított garnélarákot. Közepes lángon süssük őket rózsaszínűre, ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.

4. Lépés

Ezután adjunk hozzá egy doboz paradicsomot. Én inkább egész paradicsomot használok, amit aztán a serpenyőbe dobok. Így nagyobb paradicsomdarabokat tartalmazó mártást kapunk, ami különleges jelleget kölcsönöz az ételnek.

5. Lépés

Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Hagyjuk a mártást gyengén párolódni, hogy az összes íz összeérjen.

6. Lépés

Végül adja a főtt tésztát közvetlenül a serpenyőbe, és keverje össze az egészet. Friss bazsalikommal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új