HIRDETŐ

Forrás: Joshua Resnick from Canva

Tészta húsgombócokkal

A tökéletes olasz tészta receptje húsgombócokkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Darált marhahús Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 100 g Zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kanál Sók Hozzáadott
  • 1 kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 Kanál Vaj Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 400 g Tészta Hozzáadott
  • 500 g Paradicsompüré Hozzáadott
  • bazsalikom Hozzáadott
  • reszelt parmezán sajt a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a húsgombócokat, mivel ezeknek pihenniük kell egy kicsit. Adjuk a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot egy tálba. Keverjünk össze mindent szépen, és formázzunk húsgombócokat.

2. Lépés

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a húsgombócokat. Minden oldalukat aranybarnára sütjük, majd félretesszük.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát.

4. Lépés

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint - al dente.

5. Lépés

Adja a paradicsompürét a hagymához, és hagyja párolódni. Ezután adjuk hozzá a húsgombócokat, és hagyjuk még kb. 10 percig párolódni.

6. Lépés

Dobja össze a tésztát a húsgombócokkal és a mártással, majd tálalja bazsalikommal és parmezán sajttal körítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új