Forrás: Joshua Resnick from Canva
Tészta húsgombócokkal
A tökéletes olasz tészta receptje húsgombócokkal.
Hozzávalók
- 500 g Darált marhahús
- 1 db tojás
- 100 g Zsemlemorzsa
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 kanál Sók
- 1 kanál őrölt fekete bors
- 1 Kanál Vaj
- 1 db The Onion
- 400 g Tészta
- 500 g Paradicsompüré
- bazsalikom
- reszelt parmezán sajt a tálaláshoz
Eljárás
Először készítsük el a húsgombócokat, mivel ezeknek pihenniük kell egy kicsit. Adjuk a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot egy tálba. Keverjünk össze mindent szépen, és formázzunk húsgombócokat.
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a húsgombócokat. Minden oldalukat aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint - al dente.
Adja a paradicsompürét a hagymához, és hagyja párolódni. Ezután adjuk hozzá a húsgombócokat, és hagyjuk még kb. 10 percig párolódni.
Dobja össze a tésztát a húsgombócokkal és a mártással, majd tálalja bazsalikommal és parmezán sajttal körítve.