HIRDETŐ
Forrás: valeriopardi from Getty Images
Tészta tonhallal és paradicsomszósszal
Ez az egyszerű, de ízletes recept a tonhalas, paradicsomszószos és olajbogyós tésztához az egyik kedvencem lett az olaszországi nyaralásom alatt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 400 g Tészta
- 2 konzervdobozok tonhal
- 1 Kanál Olívaolaj
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 400 g Paradicsomkonzerv
- Csipetnyi pirospaprika
- só és fekete bors ízlés szerint
- 50 g Fekete olajbogyó
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Kezdjük a tészta főzésével a csomagolás utasításai szerint. Ez egy nagyon fontos lépés, mert a tésztának al dente-nek kell lennie.
2. Lépés
Tegyük az olívaolajat egy serpenyőbe, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
3. Lépés
Ezután adjuk hozzá a tonhalat, és hagyjuk a serpenyőben kb. 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, egy csipetnyi pirospaprikát, az olajbogyót, és fűszerezzük sóval és fekete borssal.
4. Lépés
Hagyja a paradicsomszószt körülbelül 10 percig főni, hogy az ízek szépen összekeveredjenek.