HIRDETŐ

Textúrás Csokidarabos muffin

A csokidarabos muffin sokak kedvence, és a mi otthonunkban sincs ez másként. Az édes csokoládés tészta és az olvadós csokidarabok valódi ínyencséget alkotnak!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 220 g finomliszt Hozzáadott
  • 175 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 tk sütőpor Hozzáadott
  • 75 g kakaópor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 225 ml tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 110 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 120 g étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160). Ez azért fontos, hogy a tészta azonnal kezdjen el sülni, amint bekerül a sütőbe, és a bennük levő sütőpor úgy tudjon működni, ahogy kell.

2. Lépés

A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, kakaópor, só) keverjük össze egy nagy tálban.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat (tej, tojás, olvasztott vaj). Itt fontos, hogy az olvasztott vaj ne legyen forró, mert akkor megsütheti a tojásokat. Hagyjuk kissé hűlni mielőtt hozzáadjuk a tojásokat.

4. Lépés

Az étcsokoládét vágjuk apró darabokra. Fontos, hogy ne legyenek túl nagyok a darabok, mert megnehezíthetik a tésztát.

5. Lépés

Adjuk a száraz hozzávalókhoz a nedveseket és a csokidarabokat, és keverjük össze. Itt arra figyeljünk, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát, mert akkor a muffinok kemények lesznek.

6. Lépés

Az így elkészült tésztát kanalazzuk muffinformákba (mindenki igénye szerint egyenlő mértékben), majd süssük 20-25 percig. Egy tűvel ellenőrizzük, hogy a muffinok közepe megsült-e.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új