Textúrás Csokidarabos muffin
A csokidarabos muffin sokak kedvence, és a mi otthonunkban sincs ez másként. Az édes csokoládés tészta és az olvadós csokidarabok valódi ínyencséget alkotnak!
Hozzávalók
- 220 g finomliszt
- 175 g kristálycukor
- 2 tk sütőpor
- 75 g kakaópor
- 1 csipet só
- 225 ml tej
- 2 tojás
- 110 g olvasztott vaj
- 120 g étcsokoládé
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160). Ez azért fontos, hogy a tészta azonnal kezdjen el sülni, amint bekerül a sütőbe, és a bennük levő sütőpor úgy tudjon működni, ahogy kell.
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, kakaópor, só) keverjük össze egy nagy tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat (tej, tojás, olvasztott vaj). Itt fontos, hogy az olvasztott vaj ne legyen forró, mert akkor megsütheti a tojásokat. Hagyjuk kissé hűlni mielőtt hozzáadjuk a tojásokat.
Az étcsokoládét vágjuk apró darabokra. Fontos, hogy ne legyenek túl nagyok a darabok, mert megnehezíthetik a tésztát.
Adjuk a száraz hozzávalókhoz a nedveseket és a csokidarabokat, és keverjük össze. Itt arra figyeljünk, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát, mert akkor a muffinok kemények lesznek.
Az így elkészült tésztát kanalazzuk muffinformákba (mindenki igénye szerint egyenlő mértékben), majd süssük 20-25 percig. Egy tűvel ellenőrizzük, hogy a muffinok közepe megsült-e.