HIRDETŐ

Tipikus magyar Meggyes Túrós

A meggyes túrós egy hagyományos magyar desszert, amelynek alapja a túrós tészta és a friss meggy. A krémes túró és a savanykás meggy tökéletesen kiegészítik egymást, így egy igazi finomságot kapunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g friss meggy Hozzáadott
  • 500 g túró Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük a tésztát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a vaníliás cukrot és a sót. Adjunk hozzá a felkockázott vajat, majd morzsoljuk össze az ujjainkkal, amíg az egész massza morzsás állagú lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk össze a tésztát. Ha szükséges, hozzá egy kevés hideg vizet, hogy könnyen formázható legyen.

3. Lépés

Készítsük elő a sütőt 180 fokra.

4. Lépés

Kenjünk ki egy kerek tortaformát vajjal, majd nyomkodjuk bele a tésztát úgy, hogy az alakítson ki egy vékony tésztafalt. Nyomkodjuk jól a formához, és alaposan szortsuk el a peremeket.

5. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a túrót, a porcukrot és a tojásokat. Adjuk hozzá a tejszínt, és alaposan keverjük össze, amíg egy sima krémet kapunk.

6. Lépés

Öntsük a túrós krémet a tészta alapra.

7. Lépés

A meggyeket mosjuk meg, távolítsuk el a magokat, majd szórjuk rá a túrós rétegre.

8. Lépés

Tegyük a süteményt a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 40 percig, amíg a tészta kissé aranybarnára és a töltelék jól megszilárdul.

9. Lépés

Miután kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új