HIRDETŐ

Forrás: MurzikNata from Getty Images

Tojáslikőr rummal

Hagyományos tojáslikőr rendhagyó módon, rummal elkészítve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 5 darab tojássárgája Hozzáadott
  • 1 darab egész tojás Hozzáadott
  • 100 g Porcukor Hozzáadott
  • 1 darab vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 ml Tej Hozzáadott
  • 100 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 200 ml sötét rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük simára a tojássárgáját és az egész tojást a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ez egy fontos lépés, mert a megfelelően összekevert tojás és cukor képezi a likőr alapját. A tökéletesen sima eredmény érdekében elektromos kézi mixert ajánlok használni.

2. Lépés

Öntsd a tejet és a tejszínt egy lábasba, és hagyd, hogy közepes lángon felmelegedjenek, de ne forrjanak!

3. Lépés

Kapcsolja le az edényt a tűzről, és folyamatos keverés mellett lassan öntse bele a tojásos keveréket. Ez egy kicsit trükkös folyamat, de megéri. A keverék fokozatos hozzáadása biztosítja, hogy a tojás ne sűrűsödjön be.

4. Lépés

Tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon főzzük kb. 5-7 percig, kevergetve, amíg a keverék besűrűsödik.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a rumot, és keverjük jól össze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új