Forrás: MurzikNata from Getty Images
Tojáslikőr rummal
Hagyományos tojáslikőr rendhagyó módon, rummal elkészítve.
Hozzávalók
- 5 darab tojássárgája
- 1 darab egész tojás
- 100 g Porcukor
- 1 darab vaníliás cukor
- 200 ml Tej
- 100 ml Tejszínhab
- 200 ml sötét rum
Eljárás
Egy tálban keverjük simára a tojássárgáját és az egész tojást a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ez egy fontos lépés, mert a megfelelően összekevert tojás és cukor képezi a likőr alapját. A tökéletesen sima eredmény érdekében elektromos kézi mixert ajánlok használni.
Öntsd a tejet és a tejszínt egy lábasba, és hagyd, hogy közepes lángon felmelegedjenek, de ne forrjanak!
Kapcsolja le az edényt a tűzről, és folyamatos keverés mellett lassan öntse bele a tojásos keveréket. Ez egy kicsit trükkös folyamat, de megéri. A keverék fokozatos hozzáadása biztosítja, hogy a tojás ne sűrűsödjön be.
Tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon főzzük kb. 5-7 percig, kevergetve, amíg a keverék besűrűsödik.
Végül adjuk hozzá a rumot, és keverjük jól össze.