HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Tökéletes házi tejszínhab recept

Semmi sem hasonlítható a házi tejszínhab krémességéhez és frissességéhez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 1 csésze Tejszín Hozzáadott
  • 2 EL Porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy egy nagy keverőtálat és egy elektromos keverőgép habverőit kb. 15 percig a fagyasztóban hűti. Ez egy kulcsfontosságú lépés, mivel a tejszínhab könnyebben és gyorsabban formálódik, ha minden hideg.

2. Lépés

Ha a tál és a habverő lehűlt, öntse bele a tejszínt. Az elektromos keverővel közepes sebességen addig verjük a tejszínt, amíg besűrűsödik, és lágy csúcsok kezdenek kialakulni. Általában úgy találom, hogy körülbelül 3 perc a megfelelő idő.

3. Lépés

Amikor a krém besűrűsödött, fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, miközben a keverőgép még működik. Legyen óvatos ezzel a lépéssel - a cukrozástól túl édes lesz a krém, a túl gyors hozzáadás pedig leeresztheti a krémet.

4. Lépés

Ha a cukor teljesen beépült, adjuk hozzá a vaníliakivonatot. Általában tiszta vaníliakivonatot ajánlok a gazdagabb íz érdekében, de a vanília utánzat is működhet.

5. Lépés

Folytassa a tejszín felverését magas fordulatszámon, amíg szilárd csúcsok nem képződnek. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl - a túl erős habverés gyorsan vajjá változtathatja a tejszínt. Ezzel kapcsolatban ne essünk pánikba, ha a krémünk nem tökéletes rögtön az elején. Kell néhány próbálkozás, hogy megtaláljuk a tökéletes habverési időt.

6. Lépés

És voilá! Házi tejszínhabot készítettél. Legyen szó egy friss bogyós gyümölcsös pite tetejéről, egy krémes forró kakaó díszítéséről vagy egy pogácsa kiegészítőjéről, nem tagadhatjuk, hogy a házi tejszínhab mindent jobbá tesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek