Forrás: Freepik
Tökéletes házi tejszínhab recept
Semmi sem hasonlítható a házi tejszínhab krémességéhez és frissességéhez!
Hozzávalók
- 1 csésze Tejszín
- 2 EL Porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Eljárás
Kezdje azzal, hogy egy nagy keverőtálat és egy elektromos keverőgép habverőit kb. 15 percig a fagyasztóban hűti. Ez egy kulcsfontosságú lépés, mivel a tejszínhab könnyebben és gyorsabban formálódik, ha minden hideg.
Ha a tál és a habverő lehűlt, öntse bele a tejszínt. Az elektromos keverővel közepes sebességen addig verjük a tejszínt, amíg besűrűsödik, és lágy csúcsok kezdenek kialakulni. Általában úgy találom, hogy körülbelül 3 perc a megfelelő idő.
Amikor a krém besűrűsödött, fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, miközben a keverőgép még működik. Legyen óvatos ezzel a lépéssel - a cukrozástól túl édes lesz a krém, a túl gyors hozzáadás pedig leeresztheti a krémet.
Ha a cukor teljesen beépült, adjuk hozzá a vaníliakivonatot. Általában tiszta vaníliakivonatot ajánlok a gazdagabb íz érdekében, de a vanília utánzat is működhet.
Folytassa a tejszín felverését magas fordulatszámon, amíg szilárd csúcsok nem képződnek. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl - a túl erős habverés gyorsan vajjá változtathatja a tejszínt. Ezzel kapcsolatban ne essünk pánikba, ha a krémünk nem tökéletes rögtön az elején. Kell néhány próbálkozás, hogy megtaláljuk a tökéletes habverési időt.
És voilá! Házi tejszínhabot készítettél. Legyen szó egy friss bogyós gyümölcsös pite tetejéről, egy krémes forró kakaó díszítéséről vagy egy pogácsa kiegészítőjéről, nem tagadhatjuk, hogy a házi tejszínhab mindent jobbá tesz.