HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Wow_Pho

Tökéletes ropogós sült burgonya

A ropogósra sült burgonya ropogása, párosulva a bolyhos belsejével, még többre fogja kívánni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg Yukon Gold burgonya (sűrű és alacsony nedvességtartalmuk miatt tökéletes a sütéshez) Hozzáadott
  • 12 csésze extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • Kosher só, ízlés szerint Hozzáadott
  • Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL Apróra vágott fokhagyma (azoknak, akik szeretik a fokhagymát) Hozzáadott
  • Egy marék friss rozmaringág (nem kötelező, de véleményem szerint a rozmaring és a burgonya mennyei párosítás). Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200°C-ra (vagy 400°F). Ez a magas hőmérséklet segít abban, hogy a burgonya aranybarna és mesésen ropogós külsőt kapjon, amit mindannyian ismerünk és szeretünk.

2. Lépés

Amíg a sütő előmelegszik, hámozza meg és vágja a burgonyát egyenletes méretű, egyenként körülbelül 1,5 hüvelykes darabokra. Az egyenletes méret biztosítja, hogy minden burgonya egyenletesen süljön meg, így elkerülhetőek a túl- vagy alulsütött szerencsétlenségek.

3. Lépés

Ezután dobja a burgonyadarabokat egy nagy, hideg vízzel teli edénybe. Forraljuk fel a vizet, majd mérsékeljük a hőfokot közepesen alacsonyra, és hagyjuk a burgonyát kb. 10 percig főni. A burgonya ilyen módon történő megfőzése segít megtörni a felszínét, így nagyobb felületet hoz létre, amely a sütőben szépen megbarnul.

4. Lépés

Miután megfőtt, szűrje le a burgonyát, és dobja vissza a száraz edénybe. Adjuk hozzá az olívaolajat, a felaprított fokhagymát, a sót és a borsot. Az egészet alaposan keverje össze, hogy minden egyes burgonyadarabot jól bevonjon az olaj és a fűszerek.

5. Lépés

Tegye a fűszerezett burgonyát egy rétegben egy tepsibe, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl zsúfoltak. Tipp: Ha szükséges, használjon két tálcát. A burgonyáknak hely kell közéjük, hogy a forró sütőlevegő hatékonyan keringjen, és így ropogósra süljenek.

6. Lépés

Süsse a burgonyát az előmelegített sütőben körülbelül 50 perc és 1 óra között. A sütési idő felénél egy pillanatra fordítsa meg a burgonyát, hogy minden oldala szépen megbarnuljon és ropogósra süljön.

7. Lépés

Ha rozmaringot használsz, a sütés utolsó 10 percében add hozzá. Illatos, enyhén fenyőfás, és tökéletes kiegészítője a sült burgonyának.

8. Lépés

Ha a burgonya elérte a kívánt ropogós állapotot, vegye ki a sütőből, és tálalás előtt hagyja kissé kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek