HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Tökéletes sajttorta csokoládé desszert

A gazdag, krémes sajttorta és az élvezetesen lágy, intenzív csokoládé keveréke ebben a desszertben egyenesen kényeztető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A kéreghez:

  • 112 csészék Graham keksz morzsa Hozzáadott
  • 12 csésze Olvasztott sótlan vaj Hozzáadott
  • 2 EL kristálycukor Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 2 lbs Krémsajt, szobahőmérsékletű Hozzáadott
  • 112 csészék kristálycukor Hozzáadott
  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 csésze Félédes csokoládéforgács, megolvasztva és kihűtve Hozzáadott
  • 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 14 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 12 csésze tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 162 °C-ra (325°F), ami elengedhetetlen a sikeres sütéshez.

2. Lépés

Keverjük össze a Graham kekszmorzsát, az olvasztott vajat és a cukrot egy tálban. Ezt a keveréket nyomkodja egy 9 hüvelykes rugós forma aljába, hogy kialakítsa a kéregét, ez az egyszerű feladat jobban megoldható, ha egy kanál hátulját használja az egyengetéshez.

3. Lépés

Süssük a tésztát kb. 10 percig, amíg megdermed, majd vegyük ki és tegyük félre.

4. Lépés

Egy nagy tálban verjük simára a krémsajtot, ami a tökéletes sajttorta szempontjából kritikus tényező. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, miközben tovább verjük a krémsajtot.

5. Lépés

Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és minden egyes hozzáadás után verjük fel, hogy a masszát jól összedolgozzuk.

6. Lépés

Lassan keverjük bele a kihűlt, olvasztott csokoládét. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert ez repedésekhez vezethet a sajttortán.

7. Lépés

Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a lisztet és a tejfölt; keverjük össze mindent alaposan, de óvatosan.

8. Lépés

Öntse ezt a gazdag, krémes tölteléket a kihűlt tésztára.

9. Lépés

Az előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. A sajttorta mozgatva még egy kicsit imbolyogjon; kihűlés után megszilárdul.

10. Lépés

Hagyja a sajttortát lassan kihűlni a sütőben, az ajtó kissé nyitva, majd tálalás előtt legalább 2 órára tegye hűtőbe. Nehéz kivárni, de ez a hűtési folyamat garantálja a zamatosan krémes állagot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek