HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Tökéletes sajttorta csokoládé desszert

A gazdag, krémes sajttorta és az élvezetesen lágy, intenzív csokoládé keveréke ebben a desszertben egyenesen kényeztető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A kéreghez:

  • 112 csészék Graham keksz morzsa Hozzáadott
  • 12 csésze Olvasztott sótlan vaj Hozzáadott
  • 2 EL kristálycukor Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 2 lbs Krémsajt, szobahőmérsékletű Hozzáadott
  • 112 csészék kristálycukor Hozzáadott
  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 csésze Félédes csokoládéforgács, megolvasztva és kihűtve Hozzáadott
  • 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 14 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 12 csésze tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 162 °C-ra (325°F), ami elengedhetetlen a sikeres sütéshez.

2. Lépés

Keverjük össze a Graham kekszmorzsát, az olvasztott vajat és a cukrot egy tálban. Ezt a keveréket nyomkodja egy 9 hüvelykes rugós forma aljába, hogy kialakítsa a kéregét, ez az egyszerű feladat jobban megoldható, ha egy kanál hátulját használja az egyengetéshez.

3. Lépés

Süssük a tésztát kb. 10 percig, amíg megdermed, majd vegyük ki és tegyük félre.

4. Lépés

Egy nagy tálban verjük simára a krémsajtot, ami a tökéletes sajttorta szempontjából kritikus tényező. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, miközben tovább verjük a krémsajtot.

5. Lépés

Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és minden egyes hozzáadás után verjük fel, hogy a masszát jól összedolgozzuk.

6. Lépés

Lassan keverjük bele a kihűlt, olvasztott csokoládét. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert ez repedésekhez vezethet a sajttortán.

7. Lépés

Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a lisztet és a tejfölt; keverjük össze mindent alaposan, de óvatosan.

8. Lépés

Öntse ezt a gazdag, krémes tölteléket a kihűlt tésztára.

9. Lépés

Az előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. A sajttorta mozgatva még egy kicsit imbolyogjon; kihűlés után megszilárdul.

10. Lépés

Hagyja a sajttortát lassan kihűlni a sütőben, az ajtó kissé nyitva, majd tálalás előtt legalább 2 órára tegye hűtőbe. Nehéz kivárni, de ez a hűtési folyamat garantálja a zamatosan krémes állagot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új