Forrás: Pixabay: Pexels
Tökéletes sajttorta csokoládé desszert
A gazdag, krémes sajttorta és az élvezetesen lágy, intenzív csokoládé keveréke ebben a desszertben egyenesen kényeztető.
Hozzávalók
A kéreghez:
- 11⁄2 csészék Graham keksz morzsa
- 1⁄2 csésze Olvasztott sótlan vaj
- 2 EL kristálycukor
A töltelékhez:
- 2 lbs Krémsajt, szobahőmérsékletű
- 11⁄2 csészék kristálycukor
- 4 Nagy tojások
- 1 csésze Félédes csokoládéforgács, megolvasztva és kihűtve
- 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat
- 1⁄4 csésze Teljes kiőrlésű liszt
- 1⁄2 csésze tejföl
Eljárás
Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 162 °C-ra (325°F), ami elengedhetetlen a sikeres sütéshez.
Keverjük össze a Graham kekszmorzsát, az olvasztott vajat és a cukrot egy tálban. Ezt a keveréket nyomkodja egy 9 hüvelykes rugós forma aljába, hogy kialakítsa a kéregét, ez az egyszerű feladat jobban megoldható, ha egy kanál hátulját használja az egyengetéshez.
Süssük a tésztát kb. 10 percig, amíg megdermed, majd vegyük ki és tegyük félre.
Egy nagy tálban verjük simára a krémsajtot, ami a tökéletes sajttorta szempontjából kritikus tényező. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, miközben tovább verjük a krémsajtot.
Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és minden egyes hozzáadás után verjük fel, hogy a masszát jól összedolgozzuk.
Lassan keverjük bele a kihűlt, olvasztott csokoládét. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert ez repedésekhez vezethet a sajttortán.
Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a lisztet és a tejfölt; keverjük össze mindent alaposan, de óvatosan.
Öntse ezt a gazdag, krémes tölteléket a kihűlt tésztára.
Az előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. A sajttorta mozgatva még egy kicsit imbolyogjon; kihűlés után megszilárdul.
Hagyja a sajttortát lassan kihűlni a sütőben, az ajtó kissé nyitva, majd tálalás előtt legalább 2 órára tegye hűtőbe. Nehéz kivárni, de ez a hűtési folyamat garantálja a zamatosan krémes állagot.