HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Tökéletes sütőben sült lazac citrommal és kaporral
Ez az ínycsiklandó étel a sós lazacot a kapor friss, fűszeres ízével ötvözi. Tökéletes főétel egy elegáns vacsorához vagy egy egészséges mindennapi étkezéshez. Tele van tápanyagokkal, egyszerre finom és jótékony hatással van az egészségre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 lazacfilé
- 2 EL olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 Citrom, leve
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 EL Friss kapor, apróra vágva
- Citromszeletek a díszítéshez
- Friss kapor a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 375 Fahrenheit-fokra.
2. Lépés
A lazacfilék mindkét oldalát kenje be olívaolajjal, és fűszerezze sóval és borssal. Tegyük őket egy tepsibe.
3. Lépés
Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet, a felaprított fokhagymát és az apróra vágott kaprot.
4. Lépés
Öntse ezt a keveréket a lazacfilékre, ügyelve arra, hogy jól bevonja őket.
5. Lépés
Süssük a lazacot a sütőben 15-20 percig, vagy amíg a lazac villával könnyen lepattogzik.
6. Lépés
Tálalás előtt díszítse a lazacot citromszeletekkel és friss kaporágakkal.