HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes sütőben sült lazac citrommal és kaporral

Ez az ínycsiklandó étel a sós lazacot a kapor friss, fűszeres ízével ötvözi. Tökéletes főétel egy elegáns vacsorához vagy egy egészséges mindennapi étkezéshez. Tele van tápanyagokkal, egyszerre finom és jótékony hatással van az egészségre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 lazacfilé Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Citrom, leve Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Friss kapor, apróra vágva Hozzáadott
  • Citromszeletek a díszítéshez Hozzáadott
  • Friss kapor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 375 Fahrenheit-fokra.

2. Lépés

A lazacfilék mindkét oldalát kenje be olívaolajjal, és fűszerezze sóval és borssal. Tegyük őket egy tepsibe.

3. Lépés

Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet, a felaprított fokhagymát és az apróra vágott kaprot.

4. Lépés

Öntse ezt a keveréket a lazacfilékre, ügyelve arra, hogy jól bevonja őket.

5. Lépés

Süssük a lazacot a sütőben 15-20 percig, vagy amíg a lazac villával könnyen lepattogzik.

6. Lépés

Tálalás előtt díszítse a lazacot citromszeletekkel és friss kaporágakkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új