HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures

Tökéletes szaftos pulykasült

Ez a sült pulyka mindig lenyűgöz a zamatos és ízletes húsával, amelyhez ropogós és aranybarna bőr párosul.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 1 Egész pulyka Hozzáadott
  • 2 csészék Kosher só Hozzáadott
  • 2 csészék barna cukor Hozzáadott
  • 1 gallon Csirkeleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fekete bors Hozzáadott
  • 112 kanalak Szegfűbors bogyók Hozzáadott
  • 112 kanalak Apróra vágott kandírozott gyömbér Hozzáadott
  • 1 gallon Erősen jeges víz Hozzáadott
  • 1 Piros alma, szeletelve Hozzáadott
  • 12 Hagyma, szeletelve Hozzáadott
  • 1 bot Fahéj Hozzáadott
  • 1 csésze víz Hozzáadott
  • 4 ágak Rosemary Hozzáadott
  • 6 levelek zsálya Hozzáadott
  • repceolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

280 perc.
1. Lépés

A sütés előtti este egy nagy lábasban, közepesen magas hőfokon keverje össze a sót, a barna cukrot, a csirkelevest, a borsszemeket, a fűszerbogyókat és a kandírozott gyömbért. Időnként megkeverjük, hogy a szilárd anyagok feloldódjanak, és felforraljuk. Ezután hagyja a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt hűtőbe teszi. A pácolás biztosítja a nedves és ízletes pulykát.

2. Lépés

A főzés napján korán keverje össze a sós páclét és a jeges vizet egy tiszta, 5 gallonos vödörben. Tegye a felolvasztott pulykát (a belsőségeket eltávolítva) a vödörbe a mellével lefelé.

3. Lépés

Hűtőszekrényben vagy hűvös helyen 6 órán át pihentetjük, a pulykát a pácolás felénél megforgatva.

4. Lépés

Melegítse elő a sütőt 260 °C-ra. Készítsen elő egy sütőedényt ráccsal, és győződjön meg róla, hogy elég stabil ahhoz, hogy elbírja a pulykát.

5. Lépés

Alaposan öblítse le a pulykát hideg víz alatt, majd papírtörlővel törölje szárazra.

6. Lépés

Töltjük meg a pulykát alma- és hagymaszeletekkel, fahéjrúddal és egy csésze vízzel. Ez nemcsak ízesítik a pulykát, hanem segít nedvesen tartani.

7. Lépés

A mellek bőre alá helyezzen rozmaring- és zsályaleveleket, hogy még több aromát és ízt kapjon.

8. Lépés

Kenje meg a pulykát repceolajjal. Az olaj hozzájárul a tökéletesen ropogós és szépen megbarnult bőrhöz.

9. Lépés

Süsse a pulykát az előmelegített sütőben körülbelül 30 percig.

10. Lépés

Csökkentse a hőfokot 175 °C-ra, fedje le a madarat dupla réteg alufóliával, és süsse további 2-2 1/2 órán át, időnként locsolja meg a serpenyő szaftjával. Ne feledje, hogy a folyamatos locsolás elengedhetetlen a szaftos sülthez.

11. Lépés

A pulyka tökéletes átsülését a comb legvastagabb részébe szúrt szondás hőmérővel ellenőrizheti. A hőmérőnek 74 °C-ot (165 °F) kell mutatnia.

12. Lépés

A pulykát hagyja pihenni, friss alufóliával letakarva 15 percig, mielőtt felszeletelné.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek