HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures

Tökéletes szaftos pulykasült

Ez a sült pulyka mindig lenyűgöz a zamatos és ízletes húsával, amelyhez ropogós és aranybarna bőr párosul.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 1 Egész pulyka Hozzáadott
  • 2 csészék Kosher só Hozzáadott
  • 2 csészék barna cukor Hozzáadott
  • 1 gallon Csirkeleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fekete bors Hozzáadott
  • 112 kanalak Szegfűbors bogyók Hozzáadott
  • 112 kanalak Apróra vágott kandírozott gyömbér Hozzáadott
  • 1 gallon Erősen jeges víz Hozzáadott
  • 1 Piros alma, szeletelve Hozzáadott
  • 12 Hagyma, szeletelve Hozzáadott
  • 1 bot Fahéj Hozzáadott
  • 1 csésze víz Hozzáadott
  • 4 ágak Rosemary Hozzáadott
  • 6 levelek zsálya Hozzáadott
  • repceolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

280 perc.
1. Lépés

A sütés előtti este egy nagy lábasban, közepesen magas hőfokon keverje össze a sót, a barna cukrot, a csirkelevest, a borsszemeket, a fűszerbogyókat és a kandírozott gyömbért. Időnként megkeverjük, hogy a szilárd anyagok feloldódjanak, és felforraljuk. Ezután hagyja a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt hűtőbe teszi. A pácolás biztosítja a nedves és ízletes pulykát.

2. Lépés

A főzés napján korán keverje össze a sós páclét és a jeges vizet egy tiszta, 5 gallonos vödörben. Tegye a felolvasztott pulykát (a belsőségeket eltávolítva) a vödörbe a mellével lefelé.

3. Lépés

Hűtőszekrényben vagy hűvös helyen 6 órán át pihentetjük, a pulykát a pácolás felénél megforgatva.

4. Lépés

Melegítse elő a sütőt 260 °C-ra. Készítsen elő egy sütőedényt ráccsal, és győződjön meg róla, hogy elég stabil ahhoz, hogy elbírja a pulykát.

5. Lépés

Alaposan öblítse le a pulykát hideg víz alatt, majd papírtörlővel törölje szárazra.

6. Lépés

Töltjük meg a pulykát alma- és hagymaszeletekkel, fahéjrúddal és egy csésze vízzel. Ez nemcsak ízesítik a pulykát, hanem segít nedvesen tartani.

7. Lépés

A mellek bőre alá helyezzen rozmaring- és zsályaleveleket, hogy még több aromát és ízt kapjon.

8. Lépés

Kenje meg a pulykát repceolajjal. Az olaj hozzájárul a tökéletesen ropogós és szépen megbarnult bőrhöz.

9. Lépés

Süsse a pulykát az előmelegített sütőben körülbelül 30 percig.

10. Lépés

Csökkentse a hőfokot 175 °C-ra, fedje le a madarat dupla réteg alufóliával, és süsse további 2-2 1/2 órán át, időnként locsolja meg a serpenyő szaftjával. Ne feledje, hogy a folyamatos locsolás elengedhetetlen a szaftos sülthez.

11. Lépés

A pulyka tökéletes átsülését a comb legvastagabb részébe szúrt szondás hőmérővel ellenőrizheti. A hőmérőnek 74 °C-ot (165 °F) kell mutatnia.

12. Lépés

A pulykát hagyja pihenni, friss alufóliával letakarva 15 percig, mielőtt felszeletelné.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új