HIRDETŐ
Tökös cheesecake tejszínes öntettel

Tökös cheesecake tejszínes öntettel

Ezt már régen készítettem, de az íze fantasztikus volt. Lehet, hogy nem gondolnád, de a tök is remekül illik egy ilyen desszerthez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Szöveg

  • Használhatunk klasszikus vajas süteményeket is Hozzáadott
  • 170 g Zabpehely Hozzáadott
  • 80 g dió Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 3 cukor/méz Hozzáadott

Krém

  • 500 g Finom túró Hozzáadott
  • 250 g mogyoróvaj Hozzáadott
  • 400 g Hokkaido tökfürt Hozzáadott
  • 4 EK méz Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 2 EK Simliszta speltaliszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott

Mártás

  • 100 g tejföl Hozzáadott
  • 1 csomagolás vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Először turmixoljuk le a dióféléket és a zabpelyhet. Ezeket összekeverjük a tojással, olvasztott vajjal és mézzel. Az elkészített keveréket beleverjük egy sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm átmérőjű), csak az alján.

2. Lépés

Villával szurkáljuk meg és süssük előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 10 percig.

3. Lépés

A krémet tehén túró, kenőmargarin és tökpüré keverésével készítjük el. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és mindig összemixeljük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, az édesítőszert, a fűszereket és mindent összekeverünk (szükség esetén kézi mixerrel keverjük össze).

4. Lépés

A krémet a előkészített tésztára öntjük és 150 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, nagyjából 1 óráig. A sütő aljára vízzel teli tepsit helyezünk. A sült cheesecake a közepén finoman remeghet. Hagyjuk a kikapcsolt sütőben legalább még fél óráig lassan hűlni.

5. Lépés

Hűtés után megkenjük savanyú tejszínnel, amit vaníliás cukorral édesítünk.

6. Lépés

Díszítse saját fantáziája szerint, és tegye a hűtőbe, lehetőleg éjjelre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új