Forrás: Pixabay
Töltött paprika paradicsommártásban
Sokak gyermekkorának kedvenc főtt étele ez a hagyományos töltött paprika. Kitűnő az íze és egészséges.
Hozzávalók
add_recipe_default_group_title
- 600 g darált sertéshús
- 150 g Rizs
- 2 cikk fokhagyma
- 2 ks tojás
- só
- bors
- Paprika
- Majoránna
Szósz
- 600 g paradicsom szószhoz
- 1 ks babérlevél
- 1 ks hagyma
- só
- bors
- kristálycukor
- a rántáshoz sima liszt és olaj
Eljárás
Először a rizst készítjük elő. Megmossuk, kevés olajon megpirítjuk és sózzuk. Ezután forrásban lévő vizet öntünk rá, úgy hogy 1 cm-rel magasabb lepje el a rizst. Lefedjük és sütőbe tesszük 15 percre 160 fokon.
Közben elkészítjük a húsmasszát. A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tojásokat. Végül keverjük hozzá a kihűlt rizst is.
A paprika tetejét levágjuk és eltávolítjuk a magokat. Öblítés után megtöltjük a keverékkel. A maradék masszából golyókat formálhatunk.
Az olajat, a kristálycukrot egy nagy lábasba tesszük és kis ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük vízzel. Lisztből rántást készítünk és szintén hozzáadjuk a szószhoz. Babérlevéllel és aprított hagymával kiegészítjük. Egy ideig forraljuk, szükség szerint sóval és cukorral ízesítjük.
Az elkészült töltött paprikákat beletesszük a forrásban lévő szószba. Körülbelül 5 percig főzzük. Ezután óvatosan, egyenként hozzáadjuk a golyókat is.
Főzzük egy ideig nagy lángon, majd csökkenthetjük a fokozatot. Körülbelül 60 percig főzzük, időnként megkeverve. Főtt burgonyával tálalható.