HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Töltött paprika paradicsommártásban

Sokak gyermekkorának kedvenc főtt étele ez a hagyományos töltött paprika. Kitűnő az íze és egészséges.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

add_recipe_default_group_title

  • 600 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 150 g Rizs Hozzáadott
  • 2 cikk fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Paprika Hozzáadott
  • Majoránna Hozzáadott

Szósz

  • 600 g paradicsom szószhoz Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • kristálycukor Hozzáadott
  • a rántáshoz sima liszt és olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először a rizst készítjük elő. Megmossuk, kevés olajon megpirítjuk és sózzuk. Ezután forrásban lévő vizet öntünk rá, úgy hogy 1 cm-rel magasabb lepje el a rizst. Lefedjük és sütőbe tesszük 15 percre 160 fokon.

2. Lépés

Közben elkészítjük a húsmasszát. A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tojásokat. Végül keverjük hozzá a kihűlt rizst is.

3. Lépés

A paprika tetejét levágjuk és eltávolítjuk a magokat. Öblítés után megtöltjük a keverékkel. A maradék masszából golyókat formálhatunk.

4. Lépés

Az olajat, a kristálycukrot egy nagy lábasba tesszük és kis ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük vízzel. Lisztből rántást készítünk és szintén hozzáadjuk a szószhoz. Babérlevéllel és aprított hagymával kiegészítjük. Egy ideig forraljuk, szükség szerint sóval és cukorral ízesítjük.

5. Lépés

Az elkészült töltött paprikákat beletesszük a forrásban lévő szószba. Körülbelül 5 percig főzzük. Ezután óvatosan, egyenként hozzáadjuk a golyókat is.

6. Lépés

Főzzük egy ideig nagy lángon, majd csökkenthetjük a fokozatot. Körülbelül 60 percig főzzük, időnként megkeverve. Főtt burgonyával tálalható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új