HIRDETŐ
Forrás: canva
Töpörtyű
A töpörtyű egy tradicionális magyar étel, amelyet friss disznózsírból készítenek. Nagyon tápláló és ízletes, kiválóan alkalmas kenyérre kenésre, vagy akár önmagában is fogyasztható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg disznózsír
- 1 l víz
- 1 ks kis csipet só
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Az előkészületek során vágjuk kisebb darabokra a disznózsírt.
2. Lépés
A darabolt disznózsírt tegyük egy nagy lábasba, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
3. Lépés
Forraljuk fel a vizet, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük lassú tűzön, amíg a zsír ki nem olvad belőle.
4. Lépés
Sózzuk meg a töpörtyűt, majd főzzük tovább, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.
5. Lépés
Az elkészült töpörtyűt szűrőkanállal vegyük ki a zsírból, és csepegtessük le a felesleges zsírt.
6. Lépés
Tálaljuk kenyérrel. Jó étvágyat!