HIRDETŐ

Forrás: canva

Töpörtyű

A töpörtyű egy tradicionális magyar étel, amelyet friss disznózsírból készítenek. Nagyon tápláló és ízletes, kiválóan alkalmas kenyérre kenésre, vagy akár önmagában is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg disznózsír Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 ks kis csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az előkészületek során vágjuk kisebb darabokra a disznózsírt.

2. Lépés

A darabolt disznózsírt tegyük egy nagy lábasba, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

3. Lépés

Forraljuk fel a vizet, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük lassú tűzön, amíg a zsír ki nem olvad belőle.

4. Lépés

Sózzuk meg a töpörtyűt, majd főzzük tovább, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Az elkészült töpörtyűt szűrőkanállal vegyük ki a zsírból, és csepegtessük le a felesleges zsírt.

6. Lépés

Tálaljuk kenyérrel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új