HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: planet_fox

Egészben sült ropogós liba

A ropogós bőr, a szaftos hús, és a töltelék által adott ízvilág, mindenkit lenyűgöz majd. Megéri a fáradságot, hiszen a liba ízletes és laktató, így hosszú órákra felszabadít a konyhából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 nagyobb méretű liba Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagy alma Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • friss rozmaring és kakukkfű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A libát alaposan mossuk meg és töröljük szárazra belül és kívül. Sózzuk és borsozzuk be a belsejét, majd tömjük meg a meghámozott és negyedekre vágott almával, hagymával és a fokhagymával.

2. Lépés

A libát tegyük egy megfelelő méretű tepsibe, majd szórjuk meg rozmaringgal és kakukkfűvel.

3. Lépés

Előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten (150 fokon) süssük a libát, kb. 2-2,5 órán keresztül. Minden fél órában öntsük nyakon a libát a kicsorgó zsiradékával.

4. Lépés

Ha a hús megpuhult, a bőre pedig szép aranybarna, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 15 percet a tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új