Forrás: Pixabay: planet_fox
Egészben sült ropogós liba
A ropogós bőr, a szaftos hús, és a töltelék által adott ízvilág, mindenkit lenyűgöz majd. Megéri a fáradságot, hiszen a liba ízletes és laktató, így hosszú órákra felszabadít a konyhából.
Hozzávalók
- 1 nagyobb méretű liba
- só és bors
- 2 Fej fokhagyma
- 1 nagy alma
- 1 nagy hagyma
- friss rozmaring és kakukkfű
Eljárás
A libát alaposan mossuk meg és töröljük szárazra belül és kívül. Sózzuk és borsozzuk be a belsejét, majd tömjük meg a meghámozott és negyedekre vágott almával, hagymával és a fokhagymával.
A libát tegyük egy megfelelő méretű tepsibe, majd szórjuk meg rozmaringgal és kakukkfűvel.
Előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten (150 fokon) süssük a libát, kb. 2-2,5 órán keresztül. Minden fél órában öntsük nyakon a libát a kicsorgó zsiradékával.
Ha a hús megpuhult, a bőre pedig szép aranybarna, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 15 percet a tálalás előtt.