HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: planet_fox

Egészben sült ropogós liba

A ropogós bőr, a szaftos hús, és a töltelék által adott ízvilág, mindenkit lenyűgöz majd. Megéri a fáradságot, hiszen a liba ízletes és laktató, így hosszú órákra felszabadít a konyhából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 nagyobb méretű liba Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagy alma Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • friss rozmaring és kakukkfű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A libát alaposan mossuk meg és töröljük szárazra belül és kívül. Sózzuk és borsozzuk be a belsejét, majd tömjük meg a meghámozott és negyedekre vágott almával, hagymával és a fokhagymával.

2. Lépés

A libát tegyük egy megfelelő méretű tepsibe, majd szórjuk meg rozmaringgal és kakukkfűvel.

3. Lépés

Előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten (150 fokon) süssük a libát, kb. 2-2,5 órán keresztül. Minden fél órában öntsük nyakon a libát a kicsorgó zsiradékával.

4. Lépés

Ha a hús megpuhult, a bőre pedig szép aranybarna, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 15 percet a tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek