HIRDETŐ

Törökméz

A törökméz egy klasszikus magyar édesség, amelynek ízét a méz és a dió kéz a kézben járó harmoniája határozza meg. Testes, laktató, jellegzetesen édes, könnyű vele bűnbe esni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 500 g dió (darált) Hozzáadott
  • 1500 g Méz Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 14 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliaaroma (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Először a cukrot egy lábosban összekeverjük a vízzel és közepes lángon addig főzzük, míg a cukor teljesen meg nem olvad. Ezt követően hozzáadjuk a darált diót és a mézet, majd folyamatosan kevergetve főzzük a masszát, amíg sűrű, szirup-szerű állagú nem lesz.

2. Lépés

Amíg a massza hűl, a tojásokat egy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliaaromát. Alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.

3. Lépés

Az előkészített, karamellizált diós-mézes masszát a tészta közepébe öntjük, majd a szélektől indulva óvatosan belekeverjük a tésztába.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta teljesen átsült-e.

5. Lépés

Amikor kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új