HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : olgakr

Finom kiwi lekvár

A kiwi lekvár igazi ízszenzáció, egyedülálló trópusi ízével és élénkzöld színével. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy ez a recept üdítő változatosságot jelent a megszokott lekvárfajtákhoz képest. Az üvegben lévő kivi ragyogása már sok reggelizőasztalt feldobott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Kiwik Hozzáadott
  • 500 g Zselésítő cukor kettő az egyhez Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kiwi lekvár készítéséhez - először hámozzuk meg a kivit, és vágjuk apró darabokra. Fontos, hogy érett, de ne túlérett kivit használjunk, különben túl sok vizet engedhet ki.

2. Lépés

A kividarabokat tegyük egy nagy serpenyőbe, és villával vagy krumplinyomóval pépesítsük egy kicsit. Itt variálhat attól függően, hogy mennyire szereti a lekvárt darabosra. Én személy szerint szeretek néhány nagyobb darabot meghagyni, hogy legyen némi textúrája.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a befőzőcukrot és egy citrom levét. A citrom nemcsak extra frissességet ad a lekvárnak, hanem segít a zselésedésben is, és megőrzi a kivi élénkzöld színét.

4. Lépés

Forraljuk fel a keveréket, és állandóan kevergetve hagyjuk főni kb. 4 percig. Ügyeljünk arra, hogy semmi ne égjen meg. A kezdetben habos kása mostanra kissé besűrűsödik.

5. Lépés

Óvatosan öntse a forró kivilekvárt sterilizált üvegekbe, azonnal zárja le őket, és 5 percre fordítsa fejjel lefelé. Ez vákuumhatást hoz létre, és a lekvár tovább tartható.

6. Lépés

Tedd ezt a finom kenetet a reggeli fénypontjává, vagy add oda eredeti ajándékként. A konyhaasztalnál mindenki le lesz nyűgözve!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új