HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : olgakr

Finom kiwi lekvár

A kiwi lekvár igazi ízszenzáció, egyedülálló trópusi ízével és élénkzöld színével. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy ez a recept üdítő változatosságot jelent a megszokott lekvárfajtákhoz képest. Az üvegben lévő kivi ragyogása már sok reggelizőasztalt feldobott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Kiwik Hozzáadott
  • 500 g Zselésítő cukor kettő az egyhez Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kiwi lekvár készítéséhez - először hámozzuk meg a kivit, és vágjuk apró darabokra. Fontos, hogy érett, de ne túlérett kivit használjunk, különben túl sok vizet engedhet ki.

2. Lépés

A kividarabokat tegyük egy nagy serpenyőbe, és villával vagy krumplinyomóval pépesítsük egy kicsit. Itt variálhat attól függően, hogy mennyire szereti a lekvárt darabosra. Én személy szerint szeretek néhány nagyobb darabot meghagyni, hogy legyen némi textúrája.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a befőzőcukrot és egy citrom levét. A citrom nemcsak extra frissességet ad a lekvárnak, hanem segít a zselésedésben is, és megőrzi a kivi élénkzöld színét.

4. Lépés

Forraljuk fel a keveréket, és állandóan kevergetve hagyjuk főni kb. 4 percig. Ügyeljünk arra, hogy semmi ne égjen meg. A kezdetben habos kása mostanra kissé besűrűsödik.

5. Lépés

Óvatosan öntse a forró kivilekvárt sterilizált üvegekbe, azonnal zárja le őket, és 5 percre fordítsa fejjel lefelé. Ez vákuumhatást hoz létre, és a lekvár tovább tartható.

6. Lépés

Tedd ezt a finom kenetet a reggeli fénypontjává, vagy add oda eredeti ajándékként. A konyhaasztalnál mindenki le lesz nyűgözve!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek