HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Hans

Tortellini alla panna recept

A "Tortellini Alla Panna" az egyik abszolút kedvenc ételem az olasz konyhából, amelyet számtalanszor készítettem már családomnak és barátaimnak. Ez a krémes tészta a prosciutto és a parmezán ízével garantáltan minden ízlelőt elvarázsol. A puha tortellini, a bársonyos tejszín és a prosciutto pikáns érintése kombinációját alig 30 perc alatt tudom elkészíteni, igazi csemege a tészta szerelmeseinek!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Tortellini (sajtos vagy húsos töltelékkel) Hozzáadott
  • 200 g Prosciutto, kockára vágva Hozzáadott
  • 300 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 1 kis Hagyma, apró kockára vágva Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 125 g Parmezán, frissen reszelt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • Friss bazsalikom a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A "Tortellini alla Panna" recepthez készítse el a tortellinit a csomagoláson található utasítás szerint. Ha teheti, mindig friss terméket válasszon, mivel ez jelentősen javítja az ízét.

2. Lépés

Amíg a tortellini fő, melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a kockára vágott prosciuttót, és süssük 2-3 percig, amíg kissé ropogósra sül.

3. Lépés

Most adjuk hozzá az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát, és további 2-3 percig pároljuk, amíg a hagyma áttetszővé válik. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük, hogy semmi ne égjen meg, mert a fokhagyma gyorsan keserűvé válhat.

4. Lépés

Ezután öntsük a tejszínt a serpenyőbe, és forraljuk fel. Csökkentse a hőfokot, és hagyja a tejszínt kb. 5 percig főni, amíg kissé besűrűsödik.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a frissen reszelt parmezánt a tejszínes keverékhez, és addig keverjük, amíg a sajt teljesen fel nem oldódik. Ez a lépés elengedhetetlen az étel különösen krémes ízéhez.

6. Lépés

Amint a tortellini megfőtt, lecsepegtetjük, és közvetlenül a tejszínes keverékhez adjuk. Most alaposan keverjen össze mindent, hogy a tortellini jól elkeveredjen a mártással.

7. Lépés

Ízesítse a "Tortellini alla Panna" tálat sóval és borssal, végül tálalás előtt díszítse a tésztaételt friss bazsalikommal.

8. Lépés

Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák