HIRDETŐ
Forrás: Canva
Tradicionális magyar mákos bejgli
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 Csomag élesztő
- 20 dkg darált mák
- 2 dl tej
- 2 evőkanál rum
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A lisztet egy nagy tálban összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztőt, a tejet, a cukrot, a rumot, és a tojásokat. Jól összegyúrjuk a tésztát.
2. Lépés
A vajat belekeverjük a tésztába, és a tálba tesszük. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük.
3. Lépés
A mákot hozzáadjuk a tésztához, és jól összegyúrjuk.
4. Lépés
A tésztából 2-3 cm vastag rudakat formázunk, és ezekből kör alakú lapokat nyomunk ki.
5. Lépés
Az alsó lapot a bejglire nyújtjuk, a tetejére a mákos tölteléket tesszük, és rátekerjük a felső lapot.
6. Lépés
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
7. Lépés
A kihűlt bejglit lekvárral vagy porcukorral megszórva tálaljuk.