HIRDETŐ

Forrás: Canva

Tradicionális magyar mákos bejgli

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg liszt Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 20 dkg darált mák Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A lisztet egy nagy tálban összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztőt, a tejet, a cukrot, a rumot, és a tojásokat. Jól összegyúrjuk a tésztát.

2. Lépés

A vajat belekeverjük a tésztába, és a tálba tesszük. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük.

3. Lépés

A mákot hozzáadjuk a tésztához, és jól összegyúrjuk.

4. Lépés

A tésztából 2-3 cm vastag rudakat formázunk, és ezekből kör alakú lapokat nyomunk ki.

5. Lépés

Az alsó lapot a bejglire nyújtjuk, a tetejére a mákos tölteléket tesszük, és rátekerjük a felső lapot.

6. Lépés

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

7. Lépés

A kihűlt bejglit lekvárral vagy porcukorral megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új