HIRDETŐ

Forrás: canva

Tradicionális ostya

Ez a recept az általam, sokszor kipróbált és hagyományos, omlós ostya, melynek csodás íze a gyerekkorom emlékeit idézi fel minden egyes alkalommal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília cukor Hozzáadott
  • 200 g darált mandula/mogyoró/dió Hozzáadott
  • 2 ostyalap Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjékből habot verünk. Itt az a fontos, hogy a tojásfehérje teljesen hűvös legyen és nem érintkezhet semmiféle zsírral, hiszen ezek gátolják a felverést. Ezért is ajánlott az edényt és a habverőt is előzetesen hideg vízzel átöblíteni. Porcukrot és a sót hozzáadjuk, majd alaposan elkeverjük.

2. Lépés

Következő lépésként adjuk hozzá a vanília cukrot és a darált diót/mandulát/mogyorót. Ezt érdemes apránként tenni, míg homogén masszát nem kapunk.

3. Lépés

Az ostyalapokat kicsit megvizezzük, így könnyebben formázhatók és lehet rájuk kenni a masszát. Én személy szerint nagyon vékony rétegben szoktam felvinni, mert szeretem, ha a dió íze dominál.

4. Lépés

A töltött ostyákat 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Fontos figyelemmel őrizni őket, mert könnyen megéghetnek! A kész ostyákat hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztjuk.

5. Lépés

Fontos, hogy a friss ostya picit rugalmas, de a hűlés után szépen megkeményedik, és ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új