HIRDETŐ

Forrás: canva

Tradicionális ostya

Ez a recept az általam, sokszor kipróbált és hagyományos, omlós ostya, melynek csodás íze a gyerekkorom emlékeit idézi fel minden egyes alkalommal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília cukor Hozzáadott
  • 200 g darált mandula/mogyoró/dió Hozzáadott
  • 2 ostyalap Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjékből habot verünk. Itt az a fontos, hogy a tojásfehérje teljesen hűvös legyen és nem érintkezhet semmiféle zsírral, hiszen ezek gátolják a felverést. Ezért is ajánlott az edényt és a habverőt is előzetesen hideg vízzel átöblíteni. Porcukrot és a sót hozzáadjuk, majd alaposan elkeverjük.

2. Lépés

Következő lépésként adjuk hozzá a vanília cukrot és a darált diót/mandulát/mogyorót. Ezt érdemes apránként tenni, míg homogén masszát nem kapunk.

3. Lépés

Az ostyalapokat kicsit megvizezzük, így könnyebben formázhatók és lehet rájuk kenni a masszát. Én személy szerint nagyon vékony rétegben szoktam felvinni, mert szeretem, ha a dió íze dominál.

4. Lépés

A töltött ostyákat 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Fontos figyelemmel őrizni őket, mert könnyen megéghetnek! A kész ostyákat hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztjuk.

5. Lépés

Fontos, hogy a friss ostya picit rugalmas, de a hűlés után szépen megkeményedik, és ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek