HIRDETŐ

Tradícionális Tökleves őszre

A tökleves egy tradicionális, igazán őszies magyar étel, amely melegséget és kényelmet nyújt a hűvösebb napokon. Gazdag, krémes állagú és az édes-tök íze tökéletesen ötvöződik a fűszerekkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg tök (sütőtök a legideálisabb) Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál szerecsendió Hozzáadott
  • 1 teáskanál currypor (elhagyható) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tököt megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, majd felkockázzuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

3. Lépés

Egy nagy fazékban felmelegítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk a tököt, majd fedő alatt, kis lángon 10-15 percig pároljuk, amíg a tök megpuhul.

5. Lépés

Hozzáadjuk a zöldségleves alaplevet, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és curryporral, majd fedő alatt kb. 20 percig főzzük, amíg a tök teljesen megpuhul.

6. Lépés

Miután a tök teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítjük a levest.

7. Lépés

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd további 5-10 percig főzzük.

8. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizzük és szükség esetén utánfűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új