HIRDETŐ

Tradícionális Tökleves őszre

A tökleves egy tradicionális, igazán őszies magyar étel, amely melegséget és kényelmet nyújt a hűvösebb napokon. Gazdag, krémes állagú és az édes-tök íze tökéletesen ötvöződik a fűszerekkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg tök (sütőtök a legideálisabb) Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál szerecsendió Hozzáadott
  • 1 teáskanál currypor (elhagyható) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tököt megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, majd felkockázzuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

3. Lépés

Egy nagy fazékban felmelegítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk a tököt, majd fedő alatt, kis lángon 10-15 percig pároljuk, amíg a tök megpuhul.

5. Lépés

Hozzáadjuk a zöldségleves alaplevet, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és curryporral, majd fedő alatt kb. 20 percig főzzük, amíg a tök teljesen megpuhul.

6. Lépés

Miután a tök teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítjük a levest.

7. Lépés

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd további 5-10 percig főzzük.

8. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizzük és szükség esetén utánfűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek