HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: mariya_m

Túrós csusza sütőben

A túrós csusza egy népszerű és egyszerűen elkészíthető magyar étel, amelyet ebben a változatban a sütőben sütünk meg. A tészta krémes túróval, szalonnával és friss petrezselyemmel készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tészta hozzávalói

  • 400 g csusza vagy csipetke tészta Hozzáadott
  • 1 ítészó só a tészta főzéséhez Hozzáadott

A töltelék hozzávalói

  • 300 g tejföl Hozzáadott
  • 300 g trappista sajt Hozzáadott
  • 150 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Előző napon tedd be a tésztát főni sós vízbe. Ha megfőtt, szűrd le.

2. Lépés

A szalonnát vágd kis kockákra és süsd meg egy serpenyőben. Amikor kisült, add hozzá a szétnyomott fokhagymát.

3. Lépés

A tűzről levéve keverd hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot, majd egyenletesen oszlasd el ezt a keveréket a tésztán.

4. Lépés

180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig, amíg a sajt megolvad és szép aranybarna lesz.

5. Lépés

Tálald melegen, friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új