HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: mariya_m
Túrós csusza sütőben
A túrós csusza egy népszerű és egyszerűen elkészíthető magyar étel, amelyet ebben a változatban a sütőben sütünk meg. A tészta krémes túróval, szalonnával és friss petrezselyemmel készül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A tészta hozzávalói
- 400 g csusza vagy csipetke tészta
- 1 ítészó só a tészta főzéséhez
A töltelék hozzávalói
- 300 g tejföl
- 300 g trappista sajt
- 150 g füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Előző napon tedd be a tésztát főni sós vízbe. Ha megfőtt, szűrd le.
2. Lépés
A szalonnát vágd kis kockákra és süsd meg egy serpenyőben. Amikor kisült, add hozzá a szétnyomott fokhagymát.
3. Lépés
A tűzről levéve keverd hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot, majd egyenletesen oszlasd el ezt a keveréket a tésztán.
4. Lépés
180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig, amíg a sajt megolvad és szép aranybarna lesz.
5. Lépés
Tálald melegen, friss petrezselyemmel megszórva.