HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Túrós labdabukta kelt tésztából

Lepd meg a családot egy adag édes és isteni túrós buktával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Tészta

  • 212 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 50 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 12 kk Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 10 dkg margarin Hozzáadott

Töltelék

  • 20 dkg tehéntúró Hozzáadott
  • 1 ek cukor Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 ek margarin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

68 perc.
1. Lépés

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd hagyjuk felfutni.

2. Lépés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

3. Lépés

Ezalatt a sütőformát egész vékonyan kikenjük margarinnal, és megszórjuk liszttel.

4. Lépés

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, ahol kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk. Majd egy nagyobb pogácsa kiszaggatjuk.

5. Lépés

A töltelékhez a túrót villával áttörjük, majd a cukrokkal és a tojással alaposan összeforgatjuk.

6. Lépés

Mindegyik tészta közepére rakunk 1 teáskanálnyi tölteléket.

7. Lépés

A tészta széleit batyu szerűen összenyomjuk, majd gombóccá formáljuk. Ezeket egy előkészített formába rendezzük. Tetejüket olvasztott margarinnal kenjük meg.

8. Lépés

20-25 percig kelni hagyjuk, majd 180 fokon előmelegített sütőben 23 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új