HIRDETŐ

Tuti kovászos uborka

A kovászos uborka a nyári időszak egyik kedvenc savanyúsága. Egyszerűen elkészíthető és kiváló feltét a szendvicseken, illetve hamburgerekben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss uborka Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 2 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál mustármag Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 1 csokor friss kapor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Az uborkákat alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.

2. Lépés

Egy nagy üvegbe tesszük az uborkaszeleteket, a fokhagymát, a mustármagot, a babérlevelet és a kaprot.

3. Lépés

A vízben feloldjuk a sót és a cukrot, majd ráöntjük az uborkákra.

4. Lépés

Az üveget lezárjuk, majd 3 napig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy a kovász elkezdje erjeszteni. Az uborkákat jeges vízben lehűtjük, majd hűtőszekrényben tároljukgy további 1-2 hétig elállnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új