HIRDETŐ

Tuti kovászos uborka

A kovászos uborka a nyári időszak egyik kedvenc savanyúsága. Egyszerűen elkészíthető és kiváló feltét a szendvicseken, illetve hamburgerekben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss uborka Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 2 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál mustármag Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 1 csokor friss kapor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Az uborkákat alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.

2. Lépés

Egy nagy üvegbe tesszük az uborkaszeleteket, a fokhagymát, a mustármagot, a babérlevelet és a kaprot.

3. Lépés

A vízben feloldjuk a sót és a cukrot, majd ráöntjük az uborkákra.

4. Lépés

Az üveget lezárjuk, majd 3 napig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy a kovász elkezdje erjeszteni. Az uborkákat jeges vízben lehűtjük, majd hűtőszekrényben tároljukgy további 1-2 hétig elállnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek