HIRDETŐ
Tuti kovászos uborka
A kovászos uborka a nyári időszak egyik kedvenc savanyúsága. Egyszerűen elkészíthető és kiváló feltét a szendvicseken, illetve hamburgerekben.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg friss uborka
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál só
- 2 teáskanál cukor
- 1 evőkanál mustármag
- 1 babérlevél
- 1 csokor friss kapor
- 1 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Az uborkákat alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.
2. Lépés
Egy nagy üvegbe tesszük az uborkaszeleteket, a fokhagymát, a mustármagot, a babérlevelet és a kaprot.
3. Lépés
A vízben feloldjuk a sót és a cukrot, majd ráöntjük az uborkákra.
4. Lépés
Az üveget lezárjuk, majd 3 napig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy a kovász elkezdje erjeszteni. Az uborkákat jeges vízben lehűtjük, majd hűtőszekrényben tároljukgy további 1-2 hétig elállnak.