HIRDETŐ

Forrás: hanbr from Getty Images

Vadas mártás recept szarvashúsból

Ez a klasszikus magyar étel kiváló választás az ünnepi asztalra. A vad ízletes mártásban, fűszerekkel és vörösborral főzve fantasztikus íz élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A hús marinálásához

  • 1000 g szarvashús (comb vagy lapocka) Hozzáadott
  • 1 ks fehér hagyma Hozzáadott
  • 1 ks sárga hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 l vörösbor Hozzáadott
  • 3 szem borókabogyó Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott

A vadas mártáshoz

  • 100 g répa Hozzáadott
  • 100 g gyökérpetrezselyem Hozzáadott
  • 100 g zeller Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 4 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 200 g tejföl Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először készítsd el a húst a marinádhoz. A húst vágd kisebb darabokra és tedd egy tálba. Adj hozzá aprított hagymát, fokhagymát, petrezselymet, borókabogyókat, sót és borsot. Öntsd fel a vörösborral, és hagyd állni a hűtőben legalább 24 órán át, de akár 48 órán át is.

2. Lépés

A mártás elkészítéséhez először aprítsd fel a zöldségeket és a hagymát. A paradicsomot hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben pirítsd meg a zöldségeket és a hagymát. Ezután add hozzá a lisztet, és keverd jól össze.

4. Lépés

Add hozzá a húst a marinádból, a fűszereket, a paradicsomot, a meghámozott és felaprított citromot, majd öntsd fel vízzel. Főzd kis lángon, fedő alatt, amíg a hús megpuhul.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, add hozzá a tejfölt, keverd össze, és főzd még 5-10 percig.

6. Lépés

Keverjük össze a mártást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új