HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Vaníliasodó
Az aranygaluska elhagyhatatlan társa, de csupán az elkészítőn múlik, hogy miyen édességhez párosítja.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 ks vanília rúd
- 2 Csésze tej
- 2 Csésze tejszín
- 3⁄4 Csésze cukor
- 4 ks tojássárgája
- 1⁄4 Csésze liszt
- 1⁄4 Csésze kukoricakeményítő
- 1⁄4 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
A vaníliarúdakat vágjuk ketté a hosszában és kikaparjuk a magvakat egy kis tálba.
2. Lépés
Egy lábasban, a tejet, tejszínt, cukrot, és a vanília magokat összekeverjük és felforraljuk.
3. Lépés
Közben egy másik tálban a tojássárgájákat, lisztet, kukoricakeményítőt és sót összekeverjük.
4. Lépés
Amikor a tej felforrt, lassú tűzön, apránként adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, és folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik.
5. Lépés
Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.