HIRDETŐ

Forrás: Julia Nagy from Getty Images

Vegán Farsangi Fánk

A klasszikus farsangi fánk vegán változata, finom, könnyű és mindenki kedvence lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30

Tészta

  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag száraz élesztő Hozzáadott
  • 212 dl növényi tej Hozzáadott
  • 100 g alma püré Hozzáadott
  • 50 g olaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 2 dl lekvár (pl. szilva) Hozzáadott

Sütéshez

  • 1 l olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A tésztához keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a sót a liszttel.

2. Lépés

Adjuk hozzá a felmelegített növényi tejet, az almaszószt és az olajat, majd dolgozzuk tésztává.

3. Lépés

Fedjük le, és meleg helyen hagyjuk kelni 1 órán át.

4. Lépés

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és fánkvágóval vágjunk ki fánkokat.

5. Lépés

Forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

6. Lépés

Még melegen megszórjuk a fánkokat cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új