HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : kalhh

Vegán húsgombócok bulgurral recept

Ez a vegán húsgombóc recept az egyik kedvencem. Nem csak azért, mert hihetetlenül finom, és mindig elkápráztatja a húsimádó barátaimat, hanem azért is, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A hozzávalók kezelhetőek, és a legtöbbjük valószínűleg amúgy is van otthon. Ne tántorítson el az a tény, hogy teljesen vegán - tényleg tele van ízekkel és nagyon laktató!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g bulgur Hozzáadott
  • 400 ml zöldségleves Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A vegán húsgombóc recepthez először keverje a bulgurt a zöldséglevesbe, és hagyja ázni kb. 10 percig, amíg a bulgur magába szívja a folyadékot.

2. Lépés

Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajon serpenyőben áttetszőre pirítjuk. Ez azért fontos, mert a hagyma és a fokhagyma pörkölt íze felerősíti a húsgombócok ízét.

3. Lépés

Tegye a megduzzadt bulgurt, a pirított hagymát és fokhagymát, a szójaszószt, a paradicsompürét, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot egy nagy tálba, és jól keverje össze.

4. Lépés

Nedves kézzel formázzon kis golyókat a keverékből, és hempergesse meg őket a zsemlemorzsában. Ezt a trükköt azért tanultam, hogy a golyók ne ragadjanak a kezemhez.

5. Lépés

A maradék olívaolajat hevítse fel a serpenyőben, és süsse a vegán húsgombócokat minden oldalról aranybarnára.

6. Lépés

Tálalja kedvenc salátájával vagy tésztával. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új