Forrás: Pixabay : kalhh
Vegán húsgombócok bulgurral recept
Ez a vegán húsgombóc recept az egyik kedvencem. Nem csak azért, mert hihetetlenül finom, és mindig elkápráztatja a húsimádó barátaimat, hanem azért is, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A hozzávalók kezelhetőek, és a legtöbbjük valószínűleg amúgy is van otthon. Ne tántorítson el az a tény, hogy teljesen vegán - tényleg tele van ízekkel és nagyon laktató!
Hozzávalók
- 200 g bulgur
- 400 ml zöldségleves
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 csokor friss petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Eljárás
A vegán húsgombóc recepthez először keverje a bulgurt a zöldséglevesbe, és hagyja ázni kb. 10 percig, amíg a bulgur magába szívja a folyadékot.
Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajon serpenyőben áttetszőre pirítjuk. Ez azért fontos, mert a hagyma és a fokhagyma pörkölt íze felerősíti a húsgombócok ízét.
Tegye a megduzzadt bulgurt, a pirított hagymát és fokhagymát, a szójaszószt, a paradicsompürét, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot egy nagy tálba, és jól keverje össze.
Nedves kézzel formázzon kis golyókat a keverékből, és hempergesse meg őket a zsemlemorzsában. Ezt a trükköt azért tanultam, hogy a golyók ne ragadjanak a kezemhez.
A maradék olívaolajat hevítse fel a serpenyőben, és süsse a vegán húsgombócokat minden oldalról aranybarnára.
Tálalja kedvenc salátájával vagy tésztával. Jó étvágyat!