HIRDETŐ

Forrás: Mariha_kitchen from Getty Images

Vegán savanyú káposzta leves

Ez a leves egy igazi klasszikus, magyar konyha szívéből, de vegán változatban. Színes, kiadós és tápláló, kiváló választás hideg napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 bögre savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 darab hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab répa Hozzáadott
  • 1 darab burgonya Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az olajat melegítsük fel egy nagy lábasban, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát.

2. Lépés

Amikor a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a vékonyra vágott répát és burgonyát, a fűszereket, majd öntsük fel vízzel.

3. Lépés

Főzzük közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a savanyú káposztát, keverjük össze, és főzzük még 10-15 percig.

5. Lépés

Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek