HIRDETŐ
Forrás: Mariha_kitchen from Getty Images
Vegán savanyú káposzta leves
Ez a leves egy igazi klasszikus, magyar konyha szívéből, de vegán változatban. Színes, kiadós és tápláló, kiváló választás hideg napokra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 bögre savanyú káposzta
- 1 darab hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab répa
- 1 darab burgonya
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál Paprika
- 11⁄2 l víz
- 2 evőkanál olaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Az olajat melegítsük fel egy nagy lábasban, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
2. Lépés
Amikor a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a vékonyra vágott répát és burgonyát, a fűszereket, majd öntsük fel vízzel.
3. Lépés
Főzzük közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.
4. Lépés
Ekkor adjuk hozzá a savanyú káposztát, keverjük össze, és főzzük még 10-15 percig.
5. Lépés
Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Friss kenyérrel tálaljuk.