HIRDETŐ

Forrás: peredniankina via istock Photos

Vegetáriánus ropogós szezámos burgonya

A ropogós szezámos burgonya receptje személyes kedvencem, és évek óta készítem. A szezámmag diós ízének és a burgonya finom ízének kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ezt a receptet már számtalanszor elkészítettem, és megtanultam néhány trükköt, amelyekkel a végeredményt a következő szintre emelem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 Gram Viaszos burgonya Hozzáadott
  • 3 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Evőkanál szezámmag Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 12 Teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Friss petrezselyem a tálaláshoz (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A szezámos burgonya recepthez hámozza meg a burgonyát, és vágja egyforma méretű darabokra. Ez azért fontos, hogy az összes burgonya egyszerre süljön meg.

2. Lépés

Tegyük a burgonyadarabokat egy nagy serpenyőbe, és fedjük le vízzel. Forraljuk fel a vizet, és főzzük 10-15 percig, amíg a burgonya kissé megpuhul, de nem esik szét. Ez a trükkje annak, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák legyenek.

3. Lépés

A főtt burgonyát lecsepegtetjük, és jól lecsepegtetjük. A jó szárítás segít, hogy a burgonya ropogósabb legyen.

4. Lépés

Amíg a burgonya lecsepeg, egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olívaolajat.

5. Lépés

Adja a burgonyát és a szezámmagot a serpenyőbe, és jól keverje össze, amíg minden burgonyát beborít az olaj és a szezámmag. Itt fontos, hogy a burgonyát egy rétegben tartsa, hogy egyenletesen barnuljon meg.

6. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra.

7. Lépés

Esetleg friss petrezselyemmel megszórhatjuk a szezámos burgonyát, és tálalhatjuk. A friss petrezselyem kellemes, élénk ízt ad a burgonyának, és feltűnő kontrasztot alkot a burgonya aranybarna színével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új