Forrás: peredniankina via istock Photos
Vegetáriánus ropogós szezámos burgonya
A ropogós szezámos burgonya receptje személyes kedvencem, és évek óta készítem. A szezámmag diós ízének és a burgonya finom ízének kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ezt a receptet már számtalanszor elkészítettem, és megtanultam néhány trükköt, amelyekkel a végeredményt a következő szintre emelem.
Hozzávalók
- 800 Gram Viaszos burgonya
- 3 Evőkanál olívaolaj
- 2 Evőkanál szezámmag
- 1 Teáskanál só
- 1⁄2 Teáskanál őrölt fekete bors
- Friss petrezselyem a tálaláshoz (nem kötelező)
Eljárás
A szezámos burgonya recepthez hámozza meg a burgonyát, és vágja egyforma méretű darabokra. Ez azért fontos, hogy az összes burgonya egyszerre süljön meg.
Tegyük a burgonyadarabokat egy nagy serpenyőbe, és fedjük le vízzel. Forraljuk fel a vizet, és főzzük 10-15 percig, amíg a burgonya kissé megpuhul, de nem esik szét. Ez a trükkje annak, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák legyenek.
A főtt burgonyát lecsepegtetjük, és jól lecsepegtetjük. A jó szárítás segít, hogy a burgonya ropogósabb legyen.
Amíg a burgonya lecsepeg, egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olívaolajat.
Adja a burgonyát és a szezámmagot a serpenyőbe, és jól keverje össze, amíg minden burgonyát beborít az olaj és a szezámmag. Itt fontos, hogy a burgonyát egy rétegben tartsa, hogy egyenletesen barnuljon meg.
Sózzuk, borsozzuk, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra.
Esetleg friss petrezselyemmel megszórhatjuk a szezámos burgonyát, és tálalhatjuk. A friss petrezselyem kellemes, élénk ízt ad a burgonyának, és feltűnő kontrasztot alkot a burgonya aranybarna színével.