HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Vegetáriánus sült sütőtök, spenót és ricotta lasagne

Ez az elragadó, vegetáriánusbarát étel a sütőtök és a spenót édes és sós ízét ötvözi a ricotta sajttal és a lasagne tésztával. A krémes sajtmártással körítve ez az étel a hideg napok tökéletes kényelmi étele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A töltelékhez:

  • 600 g Sütőtök, meghámozva és kockára vágva Hozzáadott
  • 250 g Friss spenótlevél Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 pod fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csésze ricotta sajt Hozzáadott

A lasagnához:

  • 12 Lasagne lapok Hozzáadott
  • 2 csészék Mozzarella sajt, aprítva Hozzáadott
  • 1 csésze Parmezán sajt, reszelt Hozzáadott

A fehér mártáshoz:

  • 2 EL vaj Hozzáadott
  • 2 EL Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 csészék tej Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Csipetnyi szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200°C-ra (400°F). Egy sütőtálban forgassa meg a kockára vágott sütőtököt olívaolajban, sózza és borsozza, majd az előmelegített sütőben süsse 25-30 percig, vagy amíg aranyszínű és puha nem lesz.

2. Lépés

Amíg a sütőtök sül, egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk, amíg illatos nem lesz. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük, amíg megfonnyad. Ízesítsük sóval és borssal. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a ricotta sajtot.

3. Lépés

A lasagnalapokat a csomagoláson található utasításoknak megfelelően főzzük al dente-re. Szűrjük le és tegyük félre.

4. Lépés

A fehér mártáshoz egy közepes lábasban, közepes lángon olvaszd fel a vajat. Keverjük simára a lisztet. Fokozatosan keverjük bele a tejet, és addig keverjük, amíg a mártás besűrűsödik. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

5. Lépés

A lasagne összeállításához terítsünk egy réteg fehér mártást egy tepsi aljára, majd tegyünk rá egy réteg lasagne lapot, tököt, spenótos-ricottás keveréket, végül egy réteg reszelt mozzarellát és parmezán sajtot. Ismételjük ezt a folyamatot, amíg az összes hozzávalót el nem használjuk, és a tetejére egy réteg sajtot teszünk.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna és buborékos nem lesz. Vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk pihenni néhány percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új