Világos reszelt túrótorta
A reszelt túrótorta ismerős lehet sokan közülötöknek. De mi lenne, ha valami különlegességgel turbóznánk fel ezt a klasszikus süteményt. A kakaós tésztával szemben használjunk világost, tegyünk hozzá gyümölcsöt, és készítsük el egy egészségesebb verzióban.
Hozzávalók
Gyakran
- 150 g Sima speltaliszt
- 100 g Telt kiőrlésű tönkölyliszt
- 100 g Sült mandula
- 50 g A fehérjét már használtam cookies ízben
- 80 g Xilit édesítőszer
- 2 sárgája
- 100 g vaj
- 100 ml tej
- 1 tk Fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi Só
Töltelék
- 500 g zsíros darabos túró
- 250 g Finom túró
- 2 tojásfehérje
- 30 g Vaníliás fehérje vagy édesítőszer
- 1 evőkanál Arany kobak (por)
- 15 g Flavdrops édesítőszer
- 1 db vanília cukor
- vanília aroma
- Eper és áfonya
- Mandulaszeletek
Eljárás
Az összetevőket összekeverjük és elkészítjük a tésztát. Ez lehet hagyományosan, kézzel. Elkészültével legalább fél órára a fagyasztóba helyezzük.
A töltelékhez felverjük a tojásfehérjéket. Az aranykalászt és a fehérjét keverjük össze kis vízzel. Ezután összekeverjük a töltelék összes hozzávalóját.
A kihűlt tésztát 2 részre osztjuk.
A sütőpapírral kibélelt tepsire durvára reszeljük az egyik része a tésztának.
Erre rakjuk a tölteléket.
A gyümölcsöt a tésztára rakjuk.
A tésztának a maradék részét a tetejére reszeljük.
Az én csúcson még mandulaszeletekkel szórtam.
Sütjük 170 fokon kb. 45 percig.