HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Vitaminokban gazdag Csipkebogyó tea
Csipkebogyó tea a természet ajándéka a hideg hónapokban. Gazdag vitaminokban - különösen C-vitaminban - és rengeteg előnnyel bír az egészségre nézve. Ízletes, egyszerű elkészíteni és kiváló védelmet nyújt a megfázásos időszakban.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 evőkanál szárított csipkebogyó
- 1 l víz
- Méz ízlés szerint
- Citrom ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Töltsük fel egy lábost a vízzel és helyezzük a tűzhelyre.
2. Lépés
Adjuk hozzá a szárított csipkebogyót.
3. Lépés
Fedjük le és hagyjuk lassan forrni kb. 10 percig.
4. Lépés
Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk ázni további 5-10 percig.
5. Lépés
Szűrjük le a teát egy másik edénybe vagy közvetlenül a csészékbe.
6. Lépés
Adhatunk hozzá mézt és citromot ízlés szerint.
7. Lépés
Fogyaszthatjuk forrón vagy hagyhatjuk kihűlni és jeges teaként is élvezhetjük.