HIRDETŐ

Forrás: Justin Smith from Getty Images

Vöröshagyma főzelék

Ez a fűszeres és tápláló vöröshagyma főzelék, a hagyományos magyar konyha finomsága. Tökéletes köret húsokhoz, de önálló ételként is isteni, főleg egy kis tejföllel és pirított hagymával a tetején.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

főzelék

  • 1 kg vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál párolt pirospaprika Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt feketebors Hozzáadott

tetejére

  • 200 g tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirított hagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és pároljuk, amíg aranybarnává nem válik.

3. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd rögtön utána a lisztet, és gyorsan összekeverjük.

4. Lépés

Folyamatosan kevergetve, lassan hozzáadjuk a tejet, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi ellepi a hagymát.

5. Lépés

Sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt, közepes hőmérsékleten főzzük 20-25 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul.

6. Lépés

Amikor kész, tálaljuk tejföllel és pirított hagymával a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új