:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/djCa1NL-s7-qVZ4BEpiP/7f4b95174d29803778b13ceabbb639.jpeg)
Forrás: Justin Smith from Getty Images
Vöröshagyma főzelék
Ez a fűszeres és tápláló vöröshagyma főzelék, a hagyományos magyar konyha finomsága. Tökéletes köret húsokhoz, de önálló ételként is isteni, főleg egy kis tejföllel és pirított hagymával a tetején.
Hozzávalók
főzelék
- 1 kg vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál párolt pirospaprika
- 150 g liszt
- 200 ml tej
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
tetejére
- 200 g tejföl
- 1 evőkanál pirított hagyma
Eljárás
A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
Egy nagy fazékban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és pároljuk, amíg aranybarnává nem válik.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd rögtön utána a lisztet, és gyorsan összekeverjük.
Folyamatosan kevergetve, lassan hozzáadjuk a tejet, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi ellepi a hagymát.
Sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt, közepes hőmérsékleten főzzük 20-25 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul.
Amikor kész, tálaljuk tejföllel és pirított hagymával a tetején.