HIRDETŐ

Forrás: Justin Smith from Getty Images

Vöröshagyma főzelék

Ez a fűszeres és tápláló vöröshagyma főzelék, a hagyományos magyar konyha finomsága. Tökéletes köret húsokhoz, de önálló ételként is isteni, főleg egy kis tejföllel és pirított hagymával a tetején.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

főzelék

  • 1 kg vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál párolt pirospaprika Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt feketebors Hozzáadott

tetejére

  • 200 g tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirított hagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és pároljuk, amíg aranybarnává nem válik.

3. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd rögtön utána a lisztet, és gyorsan összekeverjük.

4. Lépés

Folyamatosan kevergetve, lassan hozzáadjuk a tejet, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi ellepi a hagymát.

5. Lépés

Sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt, közepes hőmérsékleten főzzük 20-25 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul.

6. Lépés

Amikor kész, tálaljuk tejföllel és pirított hagymával a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek