HIRDETŐ

Forrás: freepik

Zakuszka

A zakuszka a kelet-európai konyha egyik ikonikus zöldségkrémje, amely többek között paprikából, paradicsomból és padlizsánból készül. Bár többféle változata létezik, ez a recept a hagyományos magyar változatot írja le. Finom, laktató és egészséges, ideális szendvicsre, de akár a húsfalatok mellé is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 Közepes fehér vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Üveg cukorborsó Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Tegyük a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot sütőbe, és süssük őket kb. 40 percig, vagy amíg a bőrük meg nem pirul és el nem kezd leválni. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Közben vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát, és tegyük félre.

3. Lépés

Amikor a zöldségek már elegendően kihűltek, hámozzuk le a bőröket, és aprítsuk fel őket.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a vágott hagymát és fokhagymát. Főzzük őket, amíg meg nem puhulnak.

5. Lépés

Adjuk hozzá a felaprított zöldségeket és a cukorborsót, majd ízesítsük sóval, borssal és paprikával. Keverjük össze, és hagyjuk lassú tűzön főni kb. 15 percig, amíg az összes hozzávaló jól össze nem olvad.

6. Lépés

A zakuszkát kenjük szendvicskre, vagy tálaljuk húsfalatok mellé. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek