HIRDETŐ

Forrás: freepik

Zakuszka

A zakuszka a kelet-európai konyha egyik ikonikus zöldségkrémje, amely többek között paprikából, paradicsomból és padlizsánból készül. Bár többféle változata létezik, ez a recept a hagyományos magyar változatot írja le. Finom, laktató és egészséges, ideális szendvicsre, de akár a húsfalatok mellé is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 Közepes fehér vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Üveg cukorborsó Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Tegyük a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot sütőbe, és süssük őket kb. 40 percig, vagy amíg a bőrük meg nem pirul és el nem kezd leválni. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Közben vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát, és tegyük félre.

3. Lépés

Amikor a zöldségek már elegendően kihűltek, hámozzuk le a bőröket, és aprítsuk fel őket.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a vágott hagymát és fokhagymát. Főzzük őket, amíg meg nem puhulnak.

5. Lépés

Adjuk hozzá a felaprított zöldségeket és a cukorborsót, majd ízesítsük sóval, borssal és paprikával. Keverjük össze, és hagyjuk lassú tűzön főni kb. 15 percig, amíg az összes hozzávaló jól össze nem olvad.

6. Lépés

A zakuszkát kenjük szendvicskre, vagy tálaljuk húsfalatok mellé. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új